Stillastående juli för Clas Ohlson

Stillastående juli för Clas Ohlson
Foto: Mostphotos
Clas Ohlson redovisar en försäljning för juli 2021 som är på så gott som exakt samma nivå som juli 2020. Försäljningen på nätet steg med 15 procent.

Clas Ohlson redovisar en försäljning för juli 2021 som är på så gott som exakt samma nivå som juli 2020. Försäljningen på nätet steg med 15 procent.

Clas Ohlson redovisar en försäljning för juli månad som var i stort sett identisk som den i juli 2020 – 732 miljoner kr denna julimånad, 733 miljoner kr juli i fjol.
Samtidigt ökade försäljningen på nätet från 54 miljoner kr juli 2020 till 62 miljoner kr juli i år, det vill säga ett plus på 15 procent.

För maj, juni och juli redovisar Clas Ohlson en försäljning på totalt 2 056 miljoner kr, vilket är en procent lägre än motsvarande period förra året.
På nätet är den tillväxt man redovisar för tremånadsperioden 19 procent.

Koncernchefen Kristofer Tonström konstaterar, i en kommentar till de inte helt imponerande siffrorna, att företaget i juli ”levererade på samma nivå som förra sommarens starka försäljning”.
– Den viktigaste förklaringen är att vi träffat rätt i vårt sortiment och haft väl anpassade lagervolymer i flera relevanta produktkategorier. Detta samtidigt som vi sammantaget haft färre besökare i våra butiker under månaden jämfört med motsvarande period 2020, är Tonströms summering av siffrorna.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil