Stillastående juli för Clas Ohlson

Stillastående juli för Clas Ohlson
Foto: Mostphotos
Clas Ohlson redovisar en försäljning för juli 2021 som är på så gott som exakt samma nivå som juli 2020. Försäljningen på nätet steg med 15 procent.

Clas Ohlson redovisar en försäljning för juli 2021 som är på så gott som exakt samma nivå som juli 2020. Försäljningen på nätet steg med 15 procent.

Clas Ohlson redovisar en försäljning för juli månad som var i stort sett identisk som den i juli 2020 – 732 miljoner kr denna julimånad, 733 miljoner kr juli i fjol.
Samtidigt ökade försäljningen på nätet från 54 miljoner kr juli 2020 till 62 miljoner kr juli i år, det vill säga ett plus på 15 procent.

För maj, juni och juli redovisar Clas Ohlson en försäljning på totalt 2 056 miljoner kr, vilket är en procent lägre än motsvarande period förra året.
På nätet är den tillväxt man redovisar för tremånadsperioden 19 procent.

Koncernchefen Kristofer Tonström konstaterar, i en kommentar till de inte helt imponerande siffrorna, att företaget i juli ”levererade på samma nivå som förra sommarens starka försäljning”.
– Den viktigaste förklaringen är att vi träffat rätt i vårt sortiment och haft väl anpassade lagervolymer i flera relevanta produktkategorier. Detta samtidigt som vi sammantaget haft färre besökare i våra butiker under månaden jämfört med motsvarande period 2020, är Tonströms summering av siffrorna.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil