Ica i Åre överklagar beslut om Fjällodlat

Att odla i kontainer – fjällodlat eller ej?
Foto: Diös Fastigheter
Ica i Åre överklagar nu kommunens beslut om att man inte får kalla vid butiken odlade produkter för fjällodlade vilket Ica-butiken tidigare gjort.

Ica i Åre överklagar nu kommunens beslut om att man inte får kalla vid butiken odlade produkter för fjällodlade vilket Ica-butiken tidigare gjort.

JT skriver om det nya steget i bråket mellan kommunen och Ica-butiken i Åre. Åre kommun reagerade tidigare i år mot att Ica-butiken säljer grönsaker, sallad och kryddor, man odlar i en kontainer vid butiken under namnet ”Fjällodlat”.

Kommunen konstaterade att det inte var produkter som odlades på eller vid något fjäll och slog fast att det handlade om vilseledande och falsk marknadsföring.
Därför utfärdade man ett föreläggande mot att använda den beteckningen i fortsättningen.

– Vi fick ett föreläggande om att namnet skulle tas bort den 5 juli men vi gick vidare till Svensk Handel och deras jurister så nu får vi se. Det vore så häftigt om vi kunde vinna det här, säger Lars Ocklind, vd för Ica i Åre, till JT.

Ica-handlaren har nu överklagat beslutet och väntar på ett nytt domslut.
Det blir nu länsstyrelsen i Jämtland som får avgöra om de butiksodlade grönsakerna ska få säljas som fjällodlade eller ej.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Snabbleverantör snabbt i konkurs

Stockholms-baserade budföretaget Vembla har behövt ökat kapitaltillskott men slänger nu in handduken och har försatts i konkurs vid tingsrätten.

Färdigcyklat inne i en Ica-butik till

Ica Supermarket i Åkers Styckebruk, Strängnäs, har förbjudit elsparkcyklar inne i sin butik. Tidigare gjorde en Ica-butik i Östersund samma sak.

Sämre skördar ger brist på tomatpuré

Det råder, åtminstone tillfälligt, en brist på tomatpuré i många svenska butiker och den förklaras med råvarubrist på grund av sämre skördar.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil