Ica i Åre överklagar beslut om Fjällodlat

Att odla i kontainer – fjällodlat eller ej?
Foto: Diös Fastigheter
Ica i Åre överklagar nu kommunens beslut om att man inte får kalla vid butiken odlade produkter för fjällodlade vilket Ica-butiken tidigare gjort.

Ica i Åre överklagar nu kommunens beslut om att man inte får kalla vid butiken odlade produkter för fjällodlade vilket Ica-butiken tidigare gjort.

JT skriver om det nya steget i bråket mellan kommunen och Ica-butiken i Åre. Åre kommun reagerade tidigare i år mot att Ica-butiken säljer grönsaker, sallad och kryddor, man odlar i en kontainer vid butiken under namnet ”Fjällodlat”.

Kommunen konstaterade att det inte var produkter som odlades på eller vid något fjäll och slog fast att det handlade om vilseledande och falsk marknadsföring.
Därför utfärdade man ett föreläggande mot att använda den beteckningen i fortsättningen.

– Vi fick ett föreläggande om att namnet skulle tas bort den 5 juli men vi gick vidare till Svensk Handel och deras jurister så nu får vi se. Det vore så häftigt om vi kunde vinna det här, säger Lars Ocklind, vd för Ica i Åre, till JT.

Ica-handlaren har nu överklagat beslutet och väntar på ett nytt domslut.
Det blir nu länsstyrelsen i Jämtland som får avgöra om de butiksodlade grönsakerna ska få säljas som fjällodlade eller ej.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil