Ica i Åre överklagar beslut om Fjällodlat

Att odla i kontainer – fjällodlat eller ej?
Foto: Diös Fastigheter
Ica i Åre överklagar nu kommunens beslut om att man inte får kalla vid butiken odlade produkter för fjällodlade vilket Ica-butiken tidigare gjort.

Ica i Åre överklagar nu kommunens beslut om att man inte får kalla vid butiken odlade produkter för fjällodlade vilket Ica-butiken tidigare gjort.

JT skriver om det nya steget i bråket mellan kommunen och Ica-butiken i Åre. Åre kommun reagerade tidigare i år mot att Ica-butiken säljer grönsaker, sallad och kryddor, man odlar i en kontainer vid butiken under namnet ”Fjällodlat”.

Kommunen konstaterade att det inte var produkter som odlades på eller vid något fjäll och slog fast att det handlade om vilseledande och falsk marknadsföring.
Därför utfärdade man ett föreläggande mot att använda den beteckningen i fortsättningen.

– Vi fick ett föreläggande om att namnet skulle tas bort den 5 juli men vi gick vidare till Svensk Handel och deras jurister så nu får vi se. Det vore så häftigt om vi kunde vinna det här, säger Lars Ocklind, vd för Ica i Åre, till JT.

Ica-handlaren har nu överklagat beslutet och väntar på ett nytt domslut.
Det blir nu länsstyrelsen i Jämtland som får avgöra om de butiksodlade grönsakerna ska få säljas som fjällodlade eller ej.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil