3 200 kr per person ska vi julhandla för

3 200 kr per person ska vi julhandla för
Svensk handels vd Karin Johansson. Foto: Svensk Handel
Enligt Svensk handels prognos kommer vi att köpa julklappar för ungefär 3 200 kr per person och totalt beräknas julklappshandeln till 21 miljarder kr.

Enligt Svensk handels prognos kommer vi att köpa julklappar för ungefär 3 200 kr per person och totalt beräknas julklappshandeln till 21 miljarder kr.

Julfirandet blir på många håll annorlunda i år och trots tillväxt i delar av handeln tidigare under året väntas inköpen av julklappar inte hamna högre än förra året, summar Svensk handel i ett pressmeddelande.
Enligt organisationens prognos kommer vi att köpa julklappar för cirka 3 200 kronor per person. Totalt bedöms julklappshandeln omsätta 21 miljarder kronor.

Julen är handelns viktigaste försäljningstillfälle på året, allra störst uppsving sker vanligen i butiker som säljer leksaker, böcker och hemelektronik.
– Julen är alltid viktig för handeln men detta år är det särskilt påtagligt. Coronakrisen har slagit hårt mot stora delar av branschen och för många företag är det helt avgörande att vi klarar av att bedriva årets julhandel på ett tryggt och säkert sätt, säger Svensk handels vd Karin Johansson.

Coronapandemin har påskyndat den digitala omställningen av handeln och Svensk handels julrapport visar att e-handeln kommer att öka kraftigt även i julhandeln.
För första gången är näthandeln den kanal där flest konsumenter kommer att handla merparten av sina julklappar.
Nästan varannan person (46 %) anger att de kommer att köpa majoriteten av julklapparna på nätet i år.

Julen är också en stor mathögtid och drygt 8 av 10 dagligvaruhandlare anger att försäljningen kring jul är viktig.
För att hantera ett ökat kundtryck och samtidigt upprätthålla en säker handelsmiljö kommer 4 av 10 matbutiker ta in extrapersonal under julhandeln, en siffra som ökat från förra året.
Inom sällanköpsvaruhandeln väntas dock jobben bli färre. Även statskassan får ett rejält tillskott av julhandeln som totalt väntas generera 31 miljarder kronor i skatteintäkter enbart under december månad, siar Svensk handel.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil