Too Good Too Go och Lidl i nytt projekt

Too Good Too Go och Lidl i nytt projekt
Sofia Edholm, Sverigechef för Too Good To Go och Lauren Axtmann, Lidl Sverige. Foto: Pressbild
Lidl Sverige inleder ett samarbete med danska Too Good To Go kring matsvinn och från nu finns företaget på plats i 25 av Lidls butiker i Stockholm.

Lidl Sverige inleder ett samarbete med danska Too Good To Go kring matsvinn och från nu finns företaget på plats i 25 av Lidls butiker i Stockholm.

Att minska matsvinn och spara resurser är en viktig del av Lidl Sveriges hållbarhetsarbete och att rädda mat från att slängas är centralt för Too Good To Go, skriver Lidl i en pressrelease.
– Tillsammans blir arbetet än mer effektivt, är slutsatsen när nu Too Good To Go finns i 25 av Lidls butiker i Stockholmsområdet.

Lidl Sverige vill minska matsvinnet med 50 procent till och med år 2025. En rad insatser har genomförts och för att accelerera arbetet inleds ett test tillsammans med företaget Too Good To Go, skriver Lidl.
Genom Too Good To Go-appen har konsumenterna nu möjlighet att till en tredjedel av priset köpa bra, osåld mat i Lidl-butikerna, skriver koncernen.

– Tillsammans med Lidl kan vi göra stor skillnad och hjälpa svenskarna att skapa nya, hållbara vanor. Vi är otroligt glada över att kunna inleda det här samarbetet med Lidl, som är en förebild i kampen mot matsvinnet, säger Sofia Edholm, Sverigechef på Too Good To Go.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med Too Good To Go. Lidl Sverige arbetar för att minska matsvinnet i alla led och detta blir ytterligare ett steg för att minska svinnet i butik. Utöver den mat som prissänks i butik har vi i dagsläget donationssamarbeten i mer än hälften av våra butiker. Det är en andel som hela tiden ökar, säger Lauren Axtmann som är direktör för försäljning och varuförsörjning hos Lidl Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil