Too Good Too Go och Lidl i nytt projekt

Too Good Too Go och Lidl i nytt projekt
Sofia Edholm, Sverigechef för Too Good To Go och Lauren Axtmann, Lidl Sverige. Foto: Pressbild
Lidl Sverige inleder ett samarbete med danska Too Good To Go kring matsvinn och från nu finns företaget på plats i 25 av Lidls butiker i Stockholm.

Lidl Sverige inleder ett samarbete med danska Too Good To Go kring matsvinn och från nu finns företaget på plats i 25 av Lidls butiker i Stockholm.

Att minska matsvinn och spara resurser är en viktig del av Lidl Sveriges hållbarhetsarbete och att rädda mat från att slängas är centralt för Too Good To Go, skriver Lidl i en pressrelease.
– Tillsammans blir arbetet än mer effektivt, är slutsatsen när nu Too Good To Go finns i 25 av Lidls butiker i Stockholmsområdet.

Lidl Sverige vill minska matsvinnet med 50 procent till och med år 2025. En rad insatser har genomförts och för att accelerera arbetet inleds ett test tillsammans med företaget Too Good To Go, skriver Lidl.
Genom Too Good To Go-appen har konsumenterna nu möjlighet att till en tredjedel av priset köpa bra, osåld mat i Lidl-butikerna, skriver koncernen.

– Tillsammans med Lidl kan vi göra stor skillnad och hjälpa svenskarna att skapa nya, hållbara vanor. Vi är otroligt glada över att kunna inleda det här samarbetet med Lidl, som är en förebild i kampen mot matsvinnet, säger Sofia Edholm, Sverigechef på Too Good To Go.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med Too Good To Go. Lidl Sverige arbetar för att minska matsvinnet i alla led och detta blir ytterligare ett steg för att minska svinnet i butik. Utöver den mat som prissänks i butik har vi i dagsläget donationssamarbeten i mer än hälften av våra butiker. Det är en andel som hela tiden ökar, säger Lauren Axtmann som är direktör för försäljning och varuförsörjning hos Lidl Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

En riktigt het aktie

Mitt i debatten och kritiken kring de snabbt stigande matpriserna tar Axfood plats bland Swedbanks favoritaktier. En bra investering, menar banken.

”Proteinskiftet har stannat av”

Proteinskiftet har stannat av, vego backar och växtbaserat ifrågasätts på sina håll med ny styrka. På ”Next Veg” hos Orkla Foods letade man orsaker.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil