Apotea förbereder sig för börsintroduktion

Pär Svärdson, VD på Apotea | Foto Pressbild
Apotea blir publikt, skapar aktieprogram för de anställda och förbereder aktiebolaget för en möjlig framtida börsnotering.

Det är SvD som rapporterar att Apotea tar de första stegen mot en möjlig framtida börsintroduktion.
Man gör det genom att göra om bolaget från privat till publikt bolag och gör samtidigt en aktiesplit där en aktie delas i 30 nya aktier.

Enligt vd och grundaren Pär Svärdson är ingen börsnotering aktuellt i närtid utan just nu är huvudskälet bakom förändringen att skapa ett aktieprogram för cirka 700 av de 900 anställda.

– De anställda är så många att vi inte kan erbjuda dem att köpa aktier om vi inte gör om bolaget till publikt. Så det är därför vi gör det, säger Svärdson till SvD.
Det är också orsaken till att man gör en aktiesplit, säger han.

– Det är för att anställda ska kunna köpa lite fler aktier, att det blir en tilltalande summa att köpa aktier i. På samma sätt som när man gör en split på börsen så att aktierna inte blir för dyra.

Samtidigt innebär förändringarna att man har ett kortare steg att ta när det handlar om börsen, den dag man önskar det.
– Vi vill ha alla rutiner på plats, så att om man någon gång skulle vilja så kan vi. Vi utesluter inte möjligheten att vi någon gång kommer att göra det, säger Pär Svärdson till tidningen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil