Citygross Örebro etta hos White Guide

Citygross Örebro etta hos White Guide
Foto: White Guide Green
Citygross butik i Örebro blev vinnare i kategorin Grönt hos White Guide Green när den släppte sin granskning av livsmedelsbutikerna i kommunen.

Citygross butik i Örebro blev vinnare i kategorin Grönt hos White Guide Green när den släppte sin granskning av livsmedelsbutikerna i kommunen.

Citygross Örebro tog alltså hem kategorin Grönt hos White Guide Green när guiden nu släppt sin granskning av Örebros livsmedelsbutiker ur hållbarhetssynvinkel.
– Vi har arbetat väldigt målmedvetet för att utveckla och förbättra vår frukt- och grönt-avdelning – detta blir ännu ett kvitto på att vi gör ett bra arbete, säger butikschefen Pernilla Kihlén.

Butiken samlade totalt ihop poäng nog för att hamna på nivå 4 av fem totalt i sällskap med sju andra butiker i Örebro.
– Vi har rekryterat medarbetare som är duktiga på att bygga inspirerande miljöer för att få till en trevlig avdelning, men också arbetat med att lyfta det ekologiska sortimentet för att hjälpa våra kunder att göra hållbara val, säger Pernilla Kihlén.
– Nu ser vi att försäljningen av ekologiskt ökar vilket är jättekul. Sedan fokuserar vi alltid på svenska råvaror. Finns det svenskt är det svenskt vi ska ha, avslutar Kihlén.

I sin motivering nämner White Guide Green att butiken imponerar på flera plan.
– Köttavdelningen med sina många Sverige-flaggor och stora utbud av butiksstyckat, den certifierade fiskdisken, kaffeutbudet och inte minst frukt- och grönt-avdelningen med tydliga skyltar och uppmaningar att äta mer svenskt, lokalt, ekologiskt och ”ta vara på-tips”, för att minska matsvinnet, skriver guidens bedömare.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil