Ikea öppnar småbutiker i tio svenska städer

Ikea öppnar småbutiker i tio svenska städer
Nu ska IKEA testa en ny typ av mindre butiksformat för att komma närmare människor i ett tiotal svenska städer utan IKEA varuhus. Foto: IKEA
Ikea planerar att öppna mindre butiker i ett tiotal svenska städer. Norrköping blir först ut när Ikea öppnar butiker där, i Ingelsta under september.

Ikea planerar att öppna mindre butiker i ett tiotal svenska städer. Norrköping blir först ut när Ikea öppnar butiker där, i Ingelsta under september.

Ikea meddelar nu att man avser att öppna mindre butiker i tiotalet svenskar städer under året. Först ut blir Norrköping.
– Människor besöker i dag Ikea av flera olika anledningar. Därför vill vi ge våra kunder fler alternativ att besöka oss beroende på vad de behöver, säger Reza Shomali som är utvecklingschef för Ikea Sverige.

– I våra stora varuhus har vi samlat allt Ikea har att erbjuda, men när kunder vill ha hjälp med att planera ett kök eller beställa en smart garderobslösning ger de nya butikerna oss möjlighet komma närmare människor i deras vardag där de lever, arbetar och rör sig, tillägger Shomali.

I butikerna kan kunderna träffa Ikeas heminredningsexperter för att få hjälp att planera sina hem, beställa produkterna och få dem levererade till vald plats.
Man kommer däremot inte att kunna köpa produkterna och ta med direkt hem.

Butikerna ska ligga i populära köpcentrum och handelskvarter.
Efter det test man nu inleder ska en utvärdering göras innan man beslutar om en mer långsiktig strategi.

Den första av de nya butikerna öppnar i Ingelsta utanför Norrköping i september. Ikeas varuhus i Linköping ansvarar för driften.
– Vi är så glada över att komma närmare våra kunder i Norrköping och hoppas att de är lika nyfikna som vi på att utforska ett nytt sätt att mötas på, säger varuhuschefen Maria Ängsberg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Coop kampanjar med humortrio

Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool, humortrion som i tre Youtube-kanaler har en miljonpublik.

Billigast att köpa storpack på nätet

Dyrt snus? Absolut. Men när Norstat undersöker saken på uppdrag av Snusbolaget är resultatet att man kan tjäna rejält på att handla på nätet.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil