Take away tappar hos svenskar

Förutom en kraftig nedgång i besök på restauranger så ser vi även en minskning i benägenheten att köpa take away eller att beställa hem färdig mat.
Vi är mest optimistiska i Norden om corona men ändrar konsumtionsmönster. Take away tappar enligt Nielsen – och det är de unga som står för trenden.

Mät- och dataanalysföretaget Nielsen kommer med siffror som säger att svenskarna är de som har den mest optimistiska synen i Norden när det gäller Covid-19-situationen. I en undersökning från början av maj tror endast 24 procent av svenskarna att pandemin  varar längre än tolv månader i Europa, 19 procent att den i vår världsdel kommer att vara över på mindre än tre månader från nu och vi är även de som ändrat sig minst när det gäller matvanor.

36 procent av svenskarna äter visserligen oftare hemma nu – men 57 procent av de som svarat säger att de äter ute respektive hemma lika ofta som innan pandemin. Nielsens konsumentanalys har gjort i 30 europeiska länder och i den större delen av dessa länder har man en mer pessimistisk syn än bland de svenskar som svarat. Sålunda tror 73 procent av europeerna i undersökningen att vi inte är ur pandemikrisen på länge än.

Mer positiva är svenskarna där endast 24 procent – var fjärde – av dem som svarat tror att Corona-viruset fortfarande är i omlopp om tolv månader och 19 procent tror det är borta inom ett kvartal.
Såväl danskar som norrmän och tyskar har, bland många, en mer pessimistisk syn än så på tidsaxeln.

Däremot har Coronaviruset fått även oss svenskar att ändra vanor i ett antal avseenden, inte minst när det gäller inköp.
23 procent av svenskarna som svarat i undersökningen säger att de handlar ”mycket mera sällan” nu på stora matvarubutiker och 27 procent att de handlar ”lite mera sällan” där.

Förutom en kraftig nedgång i besök på restauranger så ser vi även en minskning i benägenheten att köpa take away eller att beställa hem färdig mat. 33 procent av svenskarna har minskat sina take away-köp och det handlar framförallt om de yngre generationerna.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil