Apoteksjätten varslar 110 fast anställda

Arkivbild MostPhotos
Apoteksjätten Apotea har meddelat att de varslar 110 fasta tjänster på sitt logistikcenter i Morgongåva. Beslutet att minska antalet fasta anställda kommer trots en ökad efterfrågan på varor hos företaget. Istället planerar man att byta ut den fasta personalen mot inhyrda anställda från bemanningsföretag.

Apotea, grundat av Pär Svärdson och andra tidigare medarbetare på Adlibris, har varit en framgångssaga sedan dess lansering 2012. Med sin plats som en av de ledande aktörerna inom apoteksbranschen på nätet har Apotea fortsatt att växa och utvecklas över åren.

Varsel trots ökad efterfrågan
Trots den fortsatta tillväxten och den ökade efterfrågan på varor står Apotea inför en utmaning. Beslutet att varsla 110 fasta anställda kommer inte på grund av en minskad behov av personal, utan snarare som ett led i företagets strävan efter att hantera den växande efterfrågan på ett mer flexibelt sätt.

Flexibilitet och effektivitet
Stefan Eriksson, vice vd på Apotea, förklarar beslutet med att företaget har sett en ökande grad av oförutsedda uppgångar i efterfrågan. Genom att använda sig av inhyrd personal från bemanningsföretag hoppas man kunna uppnå ökad flexibilitet och minska risken för övertid, vilket även efterfrågats av facket.

Möjliga fördelar med bemanningslösning
Genom att samarbeta med bemanningsföretag hoppas Apotea kunna erbjuda sina anställda en större förutsägbarhet i schemaläggningen, lättare att få önskad semester och minska risken för övertid med kort varsel. Pär Svärdson, vd på Apotea, ser förflyttningen som ett sätt att skapa en mer stabil och effektiv arbetsmiljö för alla inblandade.

Slutord
Beslutet att varsla fasta anställda och istället satsa på inhyrd personal är en del av Apoteas strategi för att möta den växande efterfrågan på ett mer flexibelt och effektivt sätt. Trots den initiala oro som varsel kan orsaka hoppas företaget på att kunna hitta gemensamma lösningar för att gynna både personal och företagets verksamhet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil