Fibertråg ersätter plast i färdigmat

Fibertråg ersätter plast i färdigmat
Fibertråg till färdiga maträtter ska ersätta plast är tanken från Iggesund. Foto: Pressbild Holmen
Iggesund paperboard, som ingår i Holmen-koncernen, har skapat ett formpressat fibertråg till färdigmat som ska kunna ersätta plast.

Iggesund paperboard, som ingår i Holmen-koncernen, har skapat ett formpressat fibertråg till färdigmat som ska kunna ersätta plast.

Iggesund paperboard, en del av Holmenkoncernen, har alltså skapat ett formpressat fibertråg till färdiga maträtter som ett alternativ till plast.

Holmen är en av flera i branschen som satsar på en sådan produkt för att kunna bidra till att minska plastförbrukningen kring livsmedel.

Iggesund paperboards produkt Inverform är gjord på cellulosafiber och enligt tillverkaren en formbar och stark produkt.

– Iggesund paperboard har länge arbetat för att skapa hållbara material som inte skadar miljön. Inverform utvecklades till stor del som en lösning på problemet med alla plastföroreningar, säger Stefan Söderberg som är försäljningschef hos Iggesund paperboard i ett pressmeddelande.

Företaget ser en stor och snabbt växande marknad för den här produkter som ersätter plast.

– Vi var fast beslutna att hitta ett förnybart och återvinningsbart material till livsmedelstråg, som skulle vara mer miljövänligt än plast men samtidigt ha lika goda förpackningsfunktioner genom hela värdekedjan, säger Sten Söderberg.

– Inverform är den första produkten i det här sortimentet och vi arbetar med att utveckla nästa generations barriärmaterial eftersom vi ser en ökad efterfrågan på hållbara förpackningslösningar, konstaterar han.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil