Oatly redovisar större förlust för förra året

Oatly redovisar större förlust för förra året
Foto: Oatly
På väg mot den amerikanska börsen tvingas Oatly redovisa en ökad förlust för 2020 jämfört med 2019 men en mer än fördubblad omsättning för året.

På väg mot den amerikanska börsen tvingas Oatly redovisa en ökad förlust för 2020 jämfört med 2019 men en mer än fördubblad omsättning för året.

Den hajpade skånska tillverkaren av havreprodukter, Oatly, fördubblade under 2020 försäljningen jämfört med 2019.
Omsättningen växte mer konkret med 107 procent till 421,4 miljoner dollar (204 miljoner 2019) vilket motsvarar ungefär 3,4 miljarder kr.

Däremot ökade förlusten jämfört med 2019. Förlusten 2020 blev en dryg halv miljard kr, 507 miljoner kr för att vara exakt.
I dollar räknat ökade förlusten från 30,8 miljoner dollar 2019 till 47,1 miljoner dollar 2020.

Resultatet och siffrorna har enligt nyhetstjänsten Realtid redovisats till den amerikanska finansinspektionen då Oatly vill bli noterat på Nasdaq-börsen i New York.
Oatly vill preliminärt ta in 100 miljoner dollar i nytt kapital vid börsintroduktionen.

Havredryckstillverkaren värderades förra året till cirka 2 miljarder dollar men inför den planerade börsintroduktionen talas det nu om en värdering i trakterna av 10 miljarder dollar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil