Återvinning väntas slå rekord under julen

Återvinning väntas slå rekord under julen
Foto: FTI
Blir det inte det ”vanliga” rekordet i julhandeln – vilket vi inte vet än – så ser det i alla fall ut att bli rekord när det gäller återvinning.

Blir det inte det ”vanliga” rekordet i julhandeln – vilket vi inte vet än – så ser det i alla fall ut att bli rekord när det gäller återvinning.

Redan hittills under pandemiperioden har det lämnats in fler förpackningar än vanligt till återvinning och i jul ser det ut att bli rekord.
Det spår FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingen, i en pressrelease.

FTI räknar med att mer än 24 000 ton förpackningar kommer att lämnas till återvinning under jul och nyår.
Skulle den mängden bli verklighet är det mer än tio procent mer än motsvarande tidsperiod 2019.

– Hemmakontor, mer näthandel och andra förändringar i vardagen på grund av pandemin har gjort att antalet förpackningar som lämnas till återvinning ökat, säger FTI:s kommunikationschef Veronica Foberg Gustafsson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil