Lämnar som Coop-ordförande

Per-Åke Sandsjö lämnar uppdraget som ordförande för CBS, Coop butiker och stormarknader. Netto-affären är genomförd och det är ett lämpligt tillfälle att byta ordförande, menar han.

Per-Åke Sandsjö avgår som styrelseordförande för Coop butiker och stormarknader.
Sandsjö är en trotjänare inom kooperationen och började en gång sin karriär som springpojke i Konsum-butiken hemma på Gotland för att alltså avsluta densamma som styrelseordförande.

– Nu är Netto-affären genomförd och klar och vi har börjat omställningen av butiker runt om i Sverige i en snabb takt. Jag är stolt över det arbete jag och styrelsen, tillsammans med ledningen för CBS, har gjort med köpet av Netto och jag känner mig trygg inför den utveckling Coop och CBS står inför, sammanfattar Per-Åke Sandsjö.

– Jag känner därför att det är rätt tid för mig att nu lämna över ordförandeskapet till nya krafter som kan fortsätta att ytterligare utveckla verksamheten.

Per-Åke Sandsjö gick egentligen i pension 2017 men återkom som styrelseordförande för CBS samma år.

– Det  har varit två otroligt spännande år och jag är glad att ha kunnat vara med och bidra till CBS utveckling vilken kröntes förra året med förvärvet av Netto. Det känns dessutom extra roligt att ha fått göra denna resa tillsammans med Christian Wijkström som jag vill tacka särskilt för gott samarbete, säger Per-Åke Sandsjö.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil