Lämnar som Coop-ordförande

Per-Åke Sandsjö lämnar uppdraget som ordförande för CBS, Coop butiker och stormarknader. Netto-affären är genomförd och det är ett lämpligt tillfälle att byta ordförande, menar han.

Per-Åke Sandsjö avgår som styrelseordförande för Coop butiker och stormarknader.
Sandsjö är en trotjänare inom kooperationen och började en gång sin karriär som springpojke i Konsum-butiken hemma på Gotland för att alltså avsluta densamma som styrelseordförande.

– Nu är Netto-affären genomförd och klar och vi har börjat omställningen av butiker runt om i Sverige i en snabb takt. Jag är stolt över det arbete jag och styrelsen, tillsammans med ledningen för CBS, har gjort med köpet av Netto och jag känner mig trygg inför den utveckling Coop och CBS står inför, sammanfattar Per-Åke Sandsjö.

– Jag känner därför att det är rätt tid för mig att nu lämna över ordförandeskapet till nya krafter som kan fortsätta att ytterligare utveckla verksamheten.

Per-Åke Sandsjö gick egentligen i pension 2017 men återkom som styrelseordförande för CBS samma år.

– Det  har varit två otroligt spännande år och jag är glad att ha kunnat vara med och bidra till CBS utveckling vilken kröntes förra året med förvärvet av Netto. Det känns dessutom extra roligt att ha fått göra denna resa tillsammans med Christian Wijkström som jag vill tacka särskilt för gott samarbete, säger Per-Åke Sandsjö.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil