Mjölkpriset sänks efter årsskiftet

Mjölkpriset sänks efter årsskiftet
Foto: Mostphotos
I januari sänker Arla mjölkpriset och förklarar det med osäkerheterna kring effekterna av covid-19 och Brexit som man menar påverkar mjölkmarknaden.

I januari sänker Arla mjölkpriset och förklarar det med osäkerheterna kring effekterna av covid-19 och Brexit som man menar påverkar mjölkmarknaden.

Lagom till att 2020 blir 2021 sänker alltså Arla mjölkpriset, meddelar man nu.
Prissänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk och i båda fallen sänks kilopriset med 12,9 öre.

Därmed blir a conto-priset för konventionell mjölk 345,9 öre per kilo och för ekologisk mjölk 418,6 öre per kilo.
Arla menar att de globala industripriserna fortsatt vara relativt stabila medan priserna på framförallt fett, hårdost och mozzarella sjunkit i Europa den senaste tiden.

– Det är en reaktion på ökande mjölkvolymer och den fortsatta osäkerheten kring effekterna av covid-19 och Brexit. Denna osäkerhet påverkar även marknaderna för ekologisk mjölk, hävdar Arla i en pressrelease.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

Årets julsnaps äldst i världen

I år lanseras nationalsnapsen Vasa 1628 som årets julsnaps, en snaps som faktiskt kan göra anspråk på att vara världens äldsta sprit.

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil