Doggy får ungersk ägare

Under de senaste åren har Doggy, med varumärken inom katt- och hundmat som Doggy, Mjau och Bozita, ökat sin försäljning kraftigt i flera länder.
Därför anser ägaren, investmentbolaget ND group, att det nu är rätt tillfälle att sälja bolaget och casha in.

Ny ägare blir Partner in pet food, PPF, som från sitt huvudkontor i Ungern har produktion på nio platser i Europa och säljer via drygt 250 storkunder i Europa.
Nu utvidgar man sin produktion genom att köpa Doggy som arbetar i Sverige, Tyskland och Polen och även exporterar till bland annat Ryssland. Doggy omsätter idag cirka 600 miljoner kr.

Ägarna ND group har en tid erbjudit bolaget till försäljning och fått flera företag intresserade av ett köp. Det är den processen som nu landar i att Doggy blir ungerskt.
– Vi är väldigt tacksamma för våra år tillsammans med NDX Group, vars investeringar i både produktion och varumärken har förädlat vår produktportfölj ytterligare och skapat fin tillväxt. Nu ser vi fram emot nästa steg på resan, tillsammans med våra nya ägare, säger Doggys vd Magnus Sjösten.

Den ungerska flaggan vajar nu förtiden hos Doggy. | Foto av Julof67

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform

Juridiken i julhandeln

Öppet köp, bytesrätt, ångerrätt… I julhandeln ökar frågorna om juridiken kring julklapparna. Vi reder ut de vanligaste juridiska frågorna tillsammans med Familjens Jurist.

Ica återkallar felmärkt kallrökt lax

Ica återkallar felmärkt kallrökt lax

Ica återkallar Ica kallrökt lax skivad 150 gram. Det gör man efter att ha upptäckt att förpackningen blivit märkt med fel bäst före-datum.

1,3 miljoner paket på ett dygn

1,3 miljoner paket på ett dygn

Det är ett nytt rekord för Postnord. Nästan 1,3 miljoner paket under ett dygn är facit efter senaste Black friday, 25 procent upp gentemot förra året.

Avtal klart för Coops nya centrallager

Avtal klart för Coops nya centrallager

Nu har Coop logistik AB formellt skrivit avtal med kapitalförvaltningsbolaget DWS kring Coops nya centrallager vilket byggs i Eskilstuna logistikpark.

”Oväntad ökad konkurrenskraft”

”Oväntad ökad konkurrenskraft”

Trots konjunkturnedgång och en stark krona anser svenska livsmedelsproducenter att svenska livsmedel ökat i konkurrenskraft under tredje kvartalet.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.