Ny kampanj ska stötta Sveriges restauranger

Ny kampanj ska stötta Sveriges restauranger
Foto: Martin & Servera
Martin & Servera gör nu en ny satsning, tillsammans med ett antal leverantörer, för att stötta restaurangbranschen i den tuffa tid den går igenom nu.

Martin & Servera gör nu en ny satsning, tillsammans med ett antal leverantörer, för att stötta restaurangbranschen i den tuffa tid den går igenom nu.

Martin & Servera gör en ny satsning för att stötta restaurangbranschen i en tuff tid.
Det sker genom annonsering på över 1 000 digitala stortavlor landet över och via en bred kampanj i sociala medier.

Budskapet är att man uppmana alla privatpersoner att köpa frukost, lunch och middag under parollen #stöttadinlokalarestaurang.
Kampanjen genomförs i samarbete med Arla, Carlsberg Sverige, Dalsjöfors, Feldts, Guldfågeln, Sallacarte och Zoégas.

– Vi vill genom detta gemensamma initiativ stötta restaurangbranschen på bred front genom att inspirera privatpersoner att köpa mat för avhämtning från sin lokala restaurang eller café. Vi vill alla se en levande restaurangbransch även när pandemin är över – och då behöver vi agera nu, sammanfattar Kristina Ossmark, kommunikationsdirektör hos Martin & Servera.

Restaurangerna har, sedan coronapandemin startade, gjort allt de kan för att motverka smittspridning och samtidigt rädda sina verksamheter.
Med stor kreativitet och god anpassningsförmåga har de arbetat enligt myndigheternas riktlinjer och restriktioner, skriver initiativtagarna i en pressrelease.

Siffrorna visar tydligt att det är utmanande tider för hotell- och restaurangföretag. Antalet konkurser i branschen 2020 var cirka 40 procent fler än året innan, och antalet varslade i hotell- och restaurangföretag var 20 739 personer, jämfört med 917 under 2019, enligt de siffror Martin & Servera förmedlar i pressinformationen.

Med start under första veckan i februari syns budskapet #stöttadinlokalarestaurang på digitala stortavlor över hela Sverige.
– Samarbetet med leverantörerna är inspirerande. Tillsammans blir vi starka och kan hjälpas åt att stötta den bransch vi alla verkar i. Vi ser gärna att alla är med och stöttar sin lokala restaurang och delar budskapet vidare i sina egna flöden i sociala media #stöttadinlokalarestaurang, säger Kristina Ossmark.

I satsningen ingår också en serie med tre kostnadsfria webbinarier som ska inspirera och ge framtidstro för restaurangbranschens aktörer. Det första avsnittet sänds den 4 februari på martinservera.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil