Arla testar foder för mindre utsläpp

Foto MostPhotos
Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

För ett år sedan meddelade Arla starten för ett nytt stort pilotprojekt med Bovaer i Sverige, Tyskland och Danmark. Nu är man igång och i Sverige deltar sex mjölkproducenter med tillsammans drygt 2 500 kor.

Fodertillskottet Bovaer verkar genom att hålla nere enzymet som utlöser metanproduktionen i matsmältningssystemet hos korna. Genom att tillsätta tillskottet i kornas foder ska det vara möjligt att minska metanutsläppen med 30 procent i genomsnitt, enligt Arla.

Bovaer är för övrigt det första fodertillskott som godkänts i EU för att minska metangaser från kor och andra idisslare, skriver Arla. Nu får de deltagande gårdarna varje månad skicka foderprover och Arla håller koll på mjölkinvägningen för att se om det sker några avvikelser.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil