Sia-glass bygger ut – satsar efter rekordår

Sia-glass bygger ut – satsar efter rekordår
Foto: SIA Glass
2020 blev ett rekordår för Sia-glass som nu återinvesterar genom en omfattande utbyggnad av fabriken och genom en bonus till de anställda.

2020 blev ett rekordår för Sia-glass som nu återinvesterar genom en omfattande utbyggnad av fabriken och genom en bonus till de anställda.
 
2020 blev alltså ett rekordår för Sia-glass.
– Omsättningen växte med 13 procent och nu återinvesterar vi i en omfattande utbyggnad av fabriken för att möta efterfrågan – och alla anställda får 5 000 kronor som tack för ett fantastiskt jobb, säger vd Stefan Carlsson.

När coronasmittan slog till räknade Sia-glass med en kraftig negativ utveckling för såväl omsättning som resultat för 2020.
Istället växte omsättningen alltså med 13 procent och landade på 572 miljoner kronor och man gjorde en god vinst vilket är grunden även för bonusen till de 155 anställda.

– Det är ett vansinnigt bra resultat och inget vi kunde föreställa oss ett år som detta. Glass har sålt exceptionellt bra, och många tycks prioritera svenska livsmedel under pandemin, det kan ha gynnat företag som vårt som producerar allt i Sverige, säger Stefan Carlsson.

Ett symboliskt tecken på detta är att Sia-glassbåt, en stycksak som hängt med sedan 1960-talet, haft en tillväxt under 2020 med hela 40 procent. Totalt såldes cirka 14 miljoner glassbåtar i hela landet under det gångna året

– Den extra utbetalningen om 5 000 kronor till alla anställda ska ses i ljuset mot att alla på företaget verkligen ställde upp för att möta den stora efterfrågan i en tid som samtidigt präglades av högre frånvaro och krav på flexibilitet. Bokstavligen fick alla periodvis stå i fabriken och göra glassbåtar, även tjänstemän och jag själv, säger Stefan Carlsson.

För att möta efterfrågan fick Sia-glass i början av året införa utökade skift, och i samband med det nyanställdes 14 personer till glassfabriken.
Företaget har sedan tidigare planerat för att möta en ökad efterfrågan på svensk glass – med en stor utbyggnad av fabriken i Slöinge, närmare bestämt 1800 kvadratmeter. Med det gångna årets resultat kunde inte tajmingen varit bättre, påpekar man.

– Pengarna går tillbaka in i företaget, det handlar om en investering på ca 160 miljoner kronor och om allt går enligt planerna är det planerad byggstart till hösten 2021. Vi vill vara i drift med de nya lokalerna i januari 2024, säger Stefan Carlsson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil