Mest skinka kvar efter julbordet

Mest skinka kvar efter julbordet
Foto: Mostphotos
Skinka, sill och prinskorv. De varor som det blir mest kvar av efter julbordet, enligt de som svarat i en undersökning inför kommande julmatsätande.

Skinka, sill och prinskorv. De varor som det blir mest kvar av efter julbordet, enligt de som svarat i en undersökning inför kommande julmatsätande.

Tyska matkassebolaget Hellofresh, med verksamhet i Sverige, har låtit opinionsinstitutet Censuswide fråga 1 007 svenskar om matvanor och matsvinn i samband med julmaten.

I undersökning tror en av tre som svarat att de kommer att bli mer matsvinn vid jul än annars.

För att minska svinnet har Hellofresh lanserat ett antal recept för att hjälpa konsumenter att göra god mat av det som blir kvar efter julbordet.

Och med tanke på att, som man påpekar, googlandet efter ”julskinka rester recept” ökar med 841 procent i december så kan det finnas ett behov.

Utifrån de som svarat i undersökningen presenterar matkasseföretaget också en topplista över vad de tusen som svarat tror sig få mest kvar av från julbordet.

Så här ser den listan ut:
Julskinka (61% av de svarande) 
Sill (43%)
Prinskorv (40%)
Köttbullar (40%)
Janssons frestelse (34%)
Lax (24%)
Lussekatter (19%)
Julgröt (18%)
Kål – röd, brun, grön (17%)
Revbensspjäll (15%)

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Coops medlemmar stöttar bigårdar

Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil