Mest skinka kvar efter julbordet

Mest skinka kvar efter julbordet
Foto: Mostphotos
Skinka, sill och prinskorv. De varor som det blir mest kvar av efter julbordet, enligt de som svarat i en undersökning inför kommande julmatsätande.

Skinka, sill och prinskorv. De varor som det blir mest kvar av efter julbordet, enligt de som svarat i en undersökning inför kommande julmatsätande.

Tyska matkassebolaget Hellofresh, med verksamhet i Sverige, har låtit opinionsinstitutet Censuswide fråga 1 007 svenskar om matvanor och matsvinn i samband med julmaten.

I undersökning tror en av tre som svarat att de kommer att bli mer matsvinn vid jul än annars.

För att minska svinnet har Hellofresh lanserat ett antal recept för att hjälpa konsumenter att göra god mat av det som blir kvar efter julbordet.

Och med tanke på att, som man påpekar, googlandet efter ”julskinka rester recept” ökar med 841 procent i december så kan det finnas ett behov.

Utifrån de som svarat i undersökningen presenterar matkasseföretaget också en topplista över vad de tusen som svarat tror sig få mest kvar av från julbordet.

Så här ser den listan ut:
Julskinka (61% av de svarande) 
Sill (43%)
Prinskorv (40%)
Köttbullar (40%)
Janssons frestelse (34%)
Lax (24%)
Lussekatter (19%)
Julgröt (18%)
Kål – röd, brun, grön (17%)
Revbensspjäll (15%)

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil