Mest skinka kvar efter julbordet

Mest skinka kvar efter julbordet
Foto: Mostphotos
Skinka, sill och prinskorv. De varor som det blir mest kvar av efter julbordet, enligt de som svarat i en undersökning inför kommande julmatsätande.

Skinka, sill och prinskorv. De varor som det blir mest kvar av efter julbordet, enligt de som svarat i en undersökning inför kommande julmatsätande.

Tyska matkassebolaget Hellofresh, med verksamhet i Sverige, har låtit opinionsinstitutet Censuswide fråga 1 007 svenskar om matvanor och matsvinn i samband med julmaten.

I undersökning tror en av tre som svarat att de kommer att bli mer matsvinn vid jul än annars.

För att minska svinnet har Hellofresh lanserat ett antal recept för att hjälpa konsumenter att göra god mat av det som blir kvar efter julbordet.

Och med tanke på att, som man påpekar, googlandet efter ”julskinka rester recept” ökar med 841 procent i december så kan det finnas ett behov.

Utifrån de som svarat i undersökningen presenterar matkasseföretaget också en topplista över vad de tusen som svarat tror sig få mest kvar av från julbordet.

Så här ser den listan ut:
Julskinka (61% av de svarande) 
Sill (43%)
Prinskorv (40%)
Köttbullar (40%)
Janssons frestelse (34%)
Lax (24%)
Lussekatter (19%)
Julgröt (18%)
Kål – röd, brun, grön (17%)
Revbensspjäll (15%)

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

Årets julsnaps äldst i världen

I år lanseras nationalsnapsen Vasa 1628 som årets julsnaps, en snaps som faktiskt kan göra anspråk på att vara världens äldsta sprit.

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil