Arla vill inspirera framtidens kockar

Arla vill inspirera framtidens kockar
Fint ser det ut och fint blir det när Arla satsar på framtidens kockar. Foto: Pressbild Arla
Arla satsar på framtidens kockar när man vill låta kockelever utmana smaklökarna i en livestream med fokus på frasigt som man valt till årets smak.

Arla satsar på framtidens kockar när man vill låta kockelever utmana smaklökarna i en livestream med fokus på frasigt som man valt till årets smak.

För andra året i rad vill Arla pro inspirera unga kockelever att utmana sina smaklökar. I en livestream den 28 april kommer smakforskaren Johan Swahn och Martin Moses, Årets kock 2019, att uppmuntra deltagarna att testa nya smaker, kombinationer och ge värdefull kunskap med fokus på frasigt som man valt till årets smak 2021.

– Vi vet att framtidens stjärnkockar just nu befinner sig på gymnasieskolor runt om i landet och vi vill bidra till att utmana, sporra och inspirera dem att fortsätta utvecklas och i förlängningen se  matbranschen som spännande att jobba i, säger Inger Myresten som är marknadschef för Arla pro, Arlas affärsområde för foodservice.

– Förra årets livestream blev en succé där över 500 elever deltog. Eftersom det är digitalt ser vi inte några gränser och hoppas att fler kommer delta i år, tillägger Inger Myresten.

I årets digitala föreläsning kommer temat vara frasigt som man har bestämt ska vara årets smak 2021.
Gymnasieskolor kommer på förhand kunna beställa testkit till eleverna för interaktiva sensoriska test i samband med att smakforskaren Johan Swahn berättar om hur vi upplever smaker.
Martin Moses, Årets kock 2019, kommer dela med sig av tips på hur han arbetar med frasighet i matlagning och kockeleverna har möjlighet att ställa frågor. Livestreamen, som är ett initiativ av Arla pro, sker i samarbete med Årets kockelev och Årets kockelever, två tävlingar för kockelever på gymnasienivå.
Livesändningen hålls den 28e april kl 10.30. Sändningen kommer även att spelas in och finnas tillgänglig i efterhand.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil