Tre av fyra fixar hemma

Hemester med hemmafix blir det för många och då står trädgården högst på listan. | Foto: Clas Ohlson
En sommar utan resor innebär hemmafix. Tre av fyra i en undersökning från Clas Ohlson kommer att ägna semestern åt att ta hand om och fixa i sina hem.

Clas Ohlson har genom sin kundklubb Club Clas undersökt hur svenskar planerar sin lediga tid denna sommar.
1 687 personer har valt att svara och av dem uppgav var fjärde att man fått ställa in planer på att åka utomlands och endast var tjugonde att de kommer att resa utrikes under semestern.
Hela 65 procent av de svarande säger att de tänker tillbringa semestern hemma.

Tre fjärdedelar av de som svarar ska använda sin ledighet till att fixa med saker som reparation, målning och trädgårdsskötsel.
Av dem säger 13 procent att de kommer att ägna större delen av semestern med att fixa i hemmet, medan åtta av tio planerar att göra det delar av semestern.

 – Vi har kunnat se både på försäljningen totalt och på bredden av de produkter vi säljer, med allt från ljusslingor och handverktyg till högtryckstvättar, att många väljer att satsa lite extra på sina hem i sommar. Med det i åtanke är det roligt att se att en majoritet av respondenterna också upplever att de är blivit mer nöjda med sina hem under den senaste tiden, säger Sofie Struwe, ansvarig för Club Clas hos Clas Ohlson.  

Topp fem hemmafix hos de svarande i sommar
Ordna med trädgården 64 procent
Måla 56 procent
Reparera 49 procent
Bygga 34 procent
Inreda 29 procent

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil