Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Överens om korttidspermittering

Livsmedelsföretagens vd Björn Hellman. | Foto: Pressbild
Livsmedelsföretagen och Livsmedarbetareförbundet blev under onsdagen överens om ett nytt avtal kring korttidspermittering i spåren av Corona-pandemin.

Under onsdagen skrev arbetsgivarna i Livsmedelsföretagen och de anställdas organisation Livs ett nytt kollektivavtal utifrån regeringens förslag om korttidspermittering. Avtalet är efterfrågat framförallt av mindre företag som tappat nästan hela sin försäljning utifrån Corona-viruset.

Korttidspermittering innebär i korthet att staten går in och täcker delar av företagens lönekostnader så att uppsägningar och konkurser kan undvikas.
− Många av våra mindre medlemmar, inte minst bagerier, konditorier och caféer, står på konkursens rand. Med det här avtalet minskar vi risken för att företagen går i konkurs och därmed tvingas säga upp sina anställda, säger Livsmedelsföretagens vd Björn Hellman.

– Jag vill rikta ett stort tack till Livs för snabb hantering av den här frågan. Men läget är fortsatt mycket allvarligt och vi vet inte hur länge den här krisen kan pågå. Därför vill jag starkt uppmana alla att fortsätta handla från sina lokala livsmedelsföretag. De allra flesta erbjuder take away, hemleveranser och andra kreativa lösningar, så det finns ingen anledning att sluta handla, säger Björn Hellman, vd på Livsmedelsföretagen.

Med det här nya avtalet tar Livsmedelsföretagen och Livsmedelsarbetareförbundet ett gemensamt ansvar i en mycket svår tid för livsmedelsindustrin.

− Det är positivt att regeringen har agerat snabbt. Vi har tagit vårt ansvar för att trygga jobben inom livsmedelsproduktionen. Det är ett viktigt avtal för de delar av vår bransch som har det riktigt tufft. Vi kommer nu jobba vidare med att träffa lokala överenskommelser med berörda företag, säger Eva Guovelin, ordförande för Livsmedelsarbetareförbundet.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.