Babyshop illa ute men klarar konkurshotet

Foto MostPhotos
E-handlaren Babyshop tvingats begära en rekonstruktion i oktober. Nu är det klart att man undviker konkurs men tvingas till stora omställningar.

Efter genomförd rekonstruktion får e-handlaren Babyshop klartecken att fortsätta efter åratal av bekymmer.
Sedan 2018 har tillväxten gått i stå samtidigt som förlusterna radats upp.

Nu har ändå fordringsägarna gått med på att skriva av 75 procent av skulderna, vilket lättar Babyshops bördamed nästan en halv miljard kronor.
Babyshop har dock tvingats sälja sin logistikverksamhet, ett krav från Svea ekonomi som annars hotade att stoppa rekonstruktionen.

Babyshop lägger vidare ner sin verksamhet i Norge och skär ner personalstyrkan från 140 till 60 personer.
Samtidigt tillförs bolaget minst 80 miljoner kr i nytt kapital och Danske bank förlänger en checkkredit på 37,5 miljoner kr fram till 2025.

De befintliga delägarna Verdane och familjen Ross får sina fordringar förvandlade till aktier och med samma upplägg blir Svea ekonomi en av de större aktieägarna.

– Omsättningen kommer att hamna på runt 500 miljoner i år, men det viktiga är att resultatet på sista raden. Sista kvartalet i år gör vi vinst och 2024 ska vi visa positivt resultat för hela året, säger vd Karin Mineur till Breakit.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil