Nytt samarbete mot utanförskap

Ett nytt samarbete ska minska den akuta arbetslösheten och utanförskap
Ett nytt samarbete mot arbetslöshet och utanförskap. Samarbetet kring integration sker mellan Stockholms stad och Foodora i Integrationspaketen.

Ett nytt samarbete ska minska den akuta arbetslösheten och utanförskap
– Att skapa jobbtillfällen är ett av de effektivaste verktygen för att bidra till en bättre integration, till exempel samlar Foodora 92 nationaliteter redan idag, säger Hans Skruvfors, vd för Foodora Sverige.

På mycket kort tid har COVID-19 kraftigt påverkat samhället. När nu arbetslösheten ökar markant krävs det gemensamma insatser för att skapa arbetstillfällen. Därför har Foodora valt att omgående stötta Stockholms stads initiativ, Integrationspakten.

Integrationspakten är ett nätverk med över 200 medlemmar från både privat, ideell och offentlig sektor vars syfte är att hitta lösningar som gynnar integration och jobbskapande. Via Integrationspakten kan näringslivet även finna varandra genom nya samarbeten och innovativa lösningar.

– Genom att kombinera våra styrkor kan vi göra skillnad, vilket är helt i linje med vår ambition att få en mer inkluderande arbetsmarknad. Det är nu viktigare än förr att näringslivet går från ord till handling och tar krafttag om den rådande arbetsmarknaden och speciellt för personer i utanförskap, säger Hans Skruvfors.
– Att skapa jobbtillfällen är ett av de effektivaste verktygen för att bidra till en bättre integration, till exempel samlar foodora 92 nationaliteter redan idag, avslutar Hans Skruvfors.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil