Nytt samarbete mot utanförskap

Ett nytt samarbete ska minska den akuta arbetslösheten och utanförskap
Ett nytt samarbete mot arbetslöshet och utanförskap. Samarbetet kring integration sker mellan Stockholms stad och Foodora i Integrationspaketen.

Ett nytt samarbete ska minska den akuta arbetslösheten och utanförskap
– Att skapa jobbtillfällen är ett av de effektivaste verktygen för att bidra till en bättre integration, till exempel samlar Foodora 92 nationaliteter redan idag, säger Hans Skruvfors, vd för Foodora Sverige.

På mycket kort tid har COVID-19 kraftigt påverkat samhället. När nu arbetslösheten ökar markant krävs det gemensamma insatser för att skapa arbetstillfällen. Därför har Foodora valt att omgående stötta Stockholms stads initiativ, Integrationspakten.

Integrationspakten är ett nätverk med över 200 medlemmar från både privat, ideell och offentlig sektor vars syfte är att hitta lösningar som gynnar integration och jobbskapande. Via Integrationspakten kan näringslivet även finna varandra genom nya samarbeten och innovativa lösningar.

– Genom att kombinera våra styrkor kan vi göra skillnad, vilket är helt i linje med vår ambition att få en mer inkluderande arbetsmarknad. Det är nu viktigare än förr att näringslivet går från ord till handling och tar krafttag om den rådande arbetsmarknaden och speciellt för personer i utanförskap, säger Hans Skruvfors.
– Att skapa jobbtillfällen är ett av de effektivaste verktygen för att bidra till en bättre integration, till exempel samlar foodora 92 nationaliteter redan idag, avslutar Hans Skruvfors.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil