Skapar äldreboende med Ica-butik i markplanet

Skapar äldreboende med Ica-butik i markplanet
Foto: Daniel Åström, Studio-D3D
Lanthem samhällsfastigheter ska skapa ett nytt äldreboende i Tygelsjö utanför Malmö i en byggnad som även ska inkludera en Ica-butik i markplan.

Lanthem samhällsfastigheter ska skapa ett nytt äldreboende i Tygelsjö utanför Malmö i en byggnad som även ska inkludera en Ica-butik i markplan.

I en investering på 190 miljoner kr skapas ett nytt äldreboende i Tygelsjö nära Malmö av Lanthem samhällsfastigheter, ett bolag som är samägt av Hemsö och Lantmännen fastigheter.
Man har skrivit ett 20-årigt hyresavtal med Malmö stad och ett 14-årigt avtal med Ica.

Det nya äldreboendet ska få 54 lägenheter fördelade på fyra våningsplan och med en innergård för utevistelse på plan 2.
Under denna innergård och i markplan ska den nya Ica-butiken skapas, skriver Fastighetsvärlden.

‒ Behovet av äldreomsorg växer stadigt då den äldre befolkningen väntas öka betydligt i kommunen. Vi är därför glada över att vi kan bidra med äldreboendeplatser i den nya stadsdelen som växer fram i Tygelsjö, säger Robert Cardell, projektutvecklare på Hemsö.

‒ Det är roligt att kunna utveckla den gamla silotomten till ett modernt och effektivt äldreboende och Ica-butik, säger Masoud Taheri, utvecklingschef på Lantmännen fastigheter, båda till Fastighetsvärlden.
Byggstart ska det bli under våren och tanken är att byggnaden ska vara färdigställd i augusti 2022.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

Årets julsnaps äldst i världen

I år lanseras nationalsnapsen Vasa 1628 som årets julsnaps, en snaps som faktiskt kan göra anspråk på att vara världens äldsta sprit.

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil