Bra år för svenska oljeväxter 2022

Foto Pressbild
Inte bara ett bra utan ett fantastiskt år för svenska oljeväxter, enligt Anneli Kihlstrand som är vd för branschorganisationen på området.

Anneli Kihlstrand, vd för Sveriges frö- och oljeväxtodlare, säger hos ja.se att 2022 har varit ett ”fantastiskt år” för oljeväxtodlingen.

– Det har varit ett helt fantastiskt år, sett till totalen, framför allt när det gäller oljeväxt­odlingen. Den största svenska oljeväxt­skörden hittills bärgades 2022, och det till riktigt bra priser. Vi är även överlag nöjda med årets fröskördar, sammanfattar Kihlstrand. 

– Nu ser vi fram emot att också få relevant betalt, när priset på de olika fröslagen sätts i slutet av januari. Mycket glädjande är också att vi ökat medlemsantalet i vår odlarorganisation. Fler är intresserade av att odla raps nu med tanke på den förväntade lönsamheten. Hösten 2021 såddes en rekordareal av höstraps och i år är arealen ännu större.

– Vi har anledning att tro att den goda utvecklingen med rapsen kan fortsätta under 2023. Och vi har lagt grunden för en hög skörd nästa år. Jag hoppas att kriget i Ukraina får ett stopp och att lågkonjunkturen vi går in i inte blir för djup, avslutar Anneli Kihlstrand.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil