De växer vidare och satsar internationellt

De växer vidare och satsar internationellt
Bivaxdukar baserade på lokala råvaror är affärsidén för Bivaxfabriken. Foto: Pressbild
De fick idén under gymnasiet. Två år senare siktar Uppsala-killarna internationellt och på en omsättning på tio miljoner i sin e-handel med bivax.

De fick idén under gymnasiet. Två år senare siktar Uppsala-killarna internationellt och på en omsättning på tio miljoner i sin e-handel med bivax.

Det var under högstadietiden Albin Ljudén och Victor Olsmats lärde känna varandra.
Under gymnasieåren finslipades tankarna på en e-handel och med en start i ungdomsprojektet ”Rookie startup” kom idén Bivaxfabriken att bli förverkligad.

Det blev en framgångsrik idé och hos unt.se förklarar de nu hos unt.se och berättar att man tar sikte internationellt och närmast mot en omsättning på tio miljoner kr.
– Vi ville testa vår e-handelsidé under tre veckor. Sedan gick det bra och vi började få in beställningar och bestämde oss för att fortsätta, säger Albin Ljudén som är vd på Bivaxfabriken medan Victor Olsmats är vice vd och styrelseordförande.

Affärsidén de bygger på är att sälja olika typer av bivaxdukar, baserade på lokala råvaror. Produkterna utgöra ett mer hållbart alternativ till exempelvis plastfolie vid paketering och ligger därför bra i tiden, konstaterar duon.

Sedan i höstas finns man i permanenta lokaler i Boländerna i Uppsala och för närvarande arbetar 16 personer från och till för företaget.
Nu är ambitionen att fortsätta tillväxten i Sverige men även att nå ut internationellt i Europa.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil