För tidigt veta följd av fågelinfluensan

För tidigt veta följd av fågelinfluensan
Marie Lönneskog Hogstadius, Svenska ägg, pekar på att vi inte vet facit av influensan än. Foto: Pressbild Svenska ägg
Branschorganisationen Svenska ägg påpekar, utifrån fågelinfluensan, att det är för tidigt att veta vilka konsekvenser fågelinfluensan kommer att få.

Branschorganisationen Svenska ägg påpekar, utifrån fågelinfluensan, att det är för tidigt att veta vilka konsekvenser fågelinfluensan kommer att få.

Ägg är ett av få livsmedel som vi i Sverige är självförsörjande på, vi har till och med ett överskott, påpekar Svenska ägg och skriver att på grund av fågelinfluensan som pågår runt om i Europa har alla landets äggproducenter sedan november tvingats hålla sina höns inomhus, för att skydda dem mot smittan.

– Trots strikta åtgärder har ett större utbrott konstaterats hos landets största äggproducent som nu tvingas avliva över en miljon höns. Vilka konsekvenser det får för äggbranschen är för tidigt att säga, hävdar Svenska ägg i en pressrelease.

Sverige har historiskt sett inte drabbats lika frekvent, det senaste utbrottet var 2016/17.
Den här gången är det en stor värphönsanläggning med omkring 1,3 miljoner höns i Kalmar län som drabbats.

–  Det är naturligtvis väldigt tragiskt och beklagligt att detta inträffat och att så många djur måste avlivas, det är något som påverkar hela näringen, säger Marie Lönneskog Hogstadius som är verksamhetsledare på branschorganisationen Svenska Ägg.

– Samtliga aktörer inom svensk äggnäring jobbar nu i enad front för att bibehålla den höga försörjningsgraden av svenska ägg till kunder och konsumenter, konstaterar Svenska äggs verksamhetsledare.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil