För tidigt veta följd av fågelinfluensan

För tidigt veta följd av fågelinfluensan
Marie Lönneskog Hogstadius, Svenska ägg, pekar på att vi inte vet facit av influensan än. Foto: Pressbild Svenska ägg
Branschorganisationen Svenska ägg påpekar, utifrån fågelinfluensan, att det är för tidigt att veta vilka konsekvenser fågelinfluensan kommer att få.

Branschorganisationen Svenska ägg påpekar, utifrån fågelinfluensan, att det är för tidigt att veta vilka konsekvenser fågelinfluensan kommer att få.

Ägg är ett av få livsmedel som vi i Sverige är självförsörjande på, vi har till och med ett överskott, påpekar Svenska ägg och skriver att på grund av fågelinfluensan som pågår runt om i Europa har alla landets äggproducenter sedan november tvingats hålla sina höns inomhus, för att skydda dem mot smittan.

– Trots strikta åtgärder har ett större utbrott konstaterats hos landets största äggproducent som nu tvingas avliva över en miljon höns. Vilka konsekvenser det får för äggbranschen är för tidigt att säga, hävdar Svenska ägg i en pressrelease.

Sverige har historiskt sett inte drabbats lika frekvent, det senaste utbrottet var 2016/17.
Den här gången är det en stor värphönsanläggning med omkring 1,3 miljoner höns i Kalmar län som drabbats.

–  Det är naturligtvis väldigt tragiskt och beklagligt att detta inträffat och att så många djur måste avlivas, det är något som påverkar hela näringen, säger Marie Lönneskog Hogstadius som är verksamhetsledare på branschorganisationen Svenska Ägg.

– Samtliga aktörer inom svensk äggnäring jobbar nu i enad front för att bibehålla den höga försörjningsgraden av svenska ägg till kunder och konsumenter, konstaterar Svenska äggs verksamhetsledare.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil