För tidigt veta följd av fågelinfluensan

För tidigt veta följd av fågelinfluensan
Marie Lönneskog Hogstadius, Svenska ägg, pekar på att vi inte vet facit av influensan än. Foto: Pressbild Svenska ägg
Branschorganisationen Svenska ägg påpekar, utifrån fågelinfluensan, att det är för tidigt att veta vilka konsekvenser fågelinfluensan kommer att få.

Branschorganisationen Svenska ägg påpekar, utifrån fågelinfluensan, att det är för tidigt att veta vilka konsekvenser fågelinfluensan kommer att få.

Ägg är ett av få livsmedel som vi i Sverige är självförsörjande på, vi har till och med ett överskott, påpekar Svenska ägg och skriver att på grund av fågelinfluensan som pågår runt om i Europa har alla landets äggproducenter sedan november tvingats hålla sina höns inomhus, för att skydda dem mot smittan.

– Trots strikta åtgärder har ett större utbrott konstaterats hos landets största äggproducent som nu tvingas avliva över en miljon höns. Vilka konsekvenser det får för äggbranschen är för tidigt att säga, hävdar Svenska ägg i en pressrelease.

Sverige har historiskt sett inte drabbats lika frekvent, det senaste utbrottet var 2016/17.
Den här gången är det en stor värphönsanläggning med omkring 1,3 miljoner höns i Kalmar län som drabbats.

–  Det är naturligtvis väldigt tragiskt och beklagligt att detta inträffat och att så många djur måste avlivas, det är något som påverkar hela näringen, säger Marie Lönneskog Hogstadius som är verksamhetsledare på branschorganisationen Svenska Ägg.

– Samtliga aktörer inom svensk äggnäring jobbar nu i enad front för att bibehålla den höga försörjningsgraden av svenska ägg till kunder och konsumenter, konstaterar Svenska äggs verksamhetsledare.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil