”Bra men räcker inte”

Björn Hellman och Livsmedelsföretagen vill se nya åtgärder från regeringen i coronakrisen. | Foto: Pressbild
Regeringens stödåtgärder till näringslivet är lovvärda men inte tillräckliga anser Livsmedelsföretagen som listar sju nya skarpa åtgärder man vill se.

Livsmedelsföretagen anser att regeringens stödåtgärder till näringslivet i coronakrisen är ”lovvärda men otillräckliga”.
– Ett stort antal små och medelstora livsmedelsföretag har tappat nästan hela sin försäljning och risker nu att slås ut i en omfattning som Sverige inte har upplevt i modern tid, konstaterar Livsmedelsföretagen.

− Den ekonomiska verkligheten för många av våra små- och medelstora medlemsföretag är brutal och skoningslös. Jag kan inte beskriva det på något annat sätt. De åtgärder som hittills vidtagits av regeringen är välbehövliga och lovvärda, men för flertalet av våra 800 medlemmar är de tyvärr otillräckliga, menar vd Björn Hellman.

Nu föreslår man nya utökade åtgärder i sju punkter enligt nedan:
1. Ett system för korttidspermitteringar som möjliggör permittering ner till 0 % och täcker hela företagens kostnad för permitterad personal
2. Slopad retroaktivitet vid ersättning för sjuklön
3. Sänkt ränta vid anstånd med skatteinbetalningar
4. Ökad statlig garanti vid lån till små och medelstora företag
5. Avskaffade kontrollavgifter
6. Direkt inkomstbortfallsstöd för att rädda hotade branscher
7. Förberedande av överbryggande stimulansåtgärder

Läs mer om Livsmedelsföretagens krav på regeringen i Butikstrender 4/2020.

Prenumerera här.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil