Östgötsk ost av restprodukter

Med bl.a gurkspad har man tagit fram en ny ost. | Foto av Ilja Enger-Tsizikov
Nu finns den nya ost som skapats av restprodukter från två lokala företag i Östergötland och som nu säljs på restaurangen Paul Taylor lanthandel.

Med kärnmjölk från Löts gårdsmejeri och gurkspad från Kinda gurka har en ny ost av restprodukter skapats och den presenteras nu på gårdsmejeriet, vid en pressträff under denna vecka.
Där är även tanken att presentera metoden och tankarna bakom arbetet med den nya osten.

För att minska mängden spill i livsmedelsproduktionen har de inblandade tagit fram en ny innovativ metod som ska skapa uppslag och idéer till nya produkter.
Ett av de första resultaten denna nya ost, gjord av lokala restprodukter. Idag finns den tillgänglig på restaurangen Paul Taylor lanthandel, vilken drivs av kockarna Paul Svensson och Tareq Taylor.

Projektet och metoden lanseras för livsmedelsbranschen även vid ett digitalt seminarium under Årets kock på eftermiddagen 16 september men presenteras alltså även fysiskt på Löts gårdsmejeri samma dags förmiddag.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil