Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Östgötsk ost av restprodukter

Med bl.a gurkspad har man tagit fram en ny ost. | Foto av Ilja Enger-Tsizikov
Nu finns den nya ost som skapats av restprodukter från två lokala företag i Östergötland och som nu säljs på restaurangen Paul Taylor lanthandel.

Med kärnmjölk från Löts gårdsmejeri och gurkspad från Kinda gurka har en ny ost av restprodukter skapats och den presenteras nu på gårdsmejeriet, vid en pressträff under denna vecka.
Där är även tanken att presentera metoden och tankarna bakom arbetet med den nya osten.

För att minska mängden spill i livsmedelsproduktionen har de inblandade tagit fram en ny innovativ metod som ska skapa uppslag och idéer till nya produkter.
Ett av de första resultaten denna nya ost, gjord av lokala restprodukter. Idag finns den tillgänglig på restaurangen Paul Taylor lanthandel, vilken drivs av kockarna Paul Svensson och Tareq Taylor.

Projektet och metoden lanseras för livsmedelsbranschen även vid ett digitalt seminarium under Årets kock på eftermiddagen 16 september men presenteras alltså även fysiskt på Löts gårdsmejeri samma dags förmiddag.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.