Östgötsk ost av restprodukter

Med bl.a gurkspad har man tagit fram en ny ost. | Foto av Ilja Enger-Tsizikov
Nu finns den nya ost som skapats av restprodukter från två lokala företag i Östergötland och som nu säljs på restaurangen Paul Taylor lanthandel.

Med kärnmjölk från Löts gårdsmejeri och gurkspad från Kinda gurka har en ny ost av restprodukter skapats och den presenteras nu på gårdsmejeriet, vid en pressträff under denna vecka.
Där är även tanken att presentera metoden och tankarna bakom arbetet med den nya osten.

För att minska mängden spill i livsmedelsproduktionen har de inblandade tagit fram en ny innovativ metod som ska skapa uppslag och idéer till nya produkter.
Ett av de första resultaten denna nya ost, gjord av lokala restprodukter. Idag finns den tillgänglig på restaurangen Paul Taylor lanthandel, vilken drivs av kockarna Paul Svensson och Tareq Taylor.

Projektet och metoden lanseras för livsmedelsbranschen även vid ett digitalt seminarium under Årets kock på eftermiddagen 16 september men presenteras alltså även fysiskt på Löts gårdsmejeri samma dags förmiddag.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil