Butikschef polisanmäld -Avlyssnade anställda?

Diktafon i personalrummet | Foto MostPhotos
En butikschef i Jönköping har blivit polisanmäld av anställda. Enligt anmälan ska butiksägare ha avlyssnat personalens privata samtal under en rast.

De anställda i en butik i Jönköping har alltså anmält sin chef, butiksägaren, och hävdar i anmälan att butiksägaren avlyssnat deras privata samtal under en rast.

De tre anställda säger sig ha hittat en dold diktafon på en hylla på arbetsplatsen, en diktafon som höll på att spela in de anställdas privata samtal när de upptäckte den.
”Någon har med ett tekniskt hjälpmedel för återgivning av ljud i hemlighet avlyssnat anställda i ett personalrum”, är formuleringen i anmälan enligt jp.se.

– Det verkar vara arbetsgivaren som lyssnat av deras samtal, säger Lars Jarslet, ombudsman på Handelsanställdas förbunds avdelning 9, som blivit kontaktad av de anställda.

– Det vi fick till oss var att tre av våra medlemmar ville prata med oss angående sin situation på arbetsplatsen. De mådde jättedåligt såklart, de var oroliga och nervösa och några av dem grät vid mötet med oss. För det första ska man över huvud taget inte övervaka sina anställda, och sedan är det ju alltid otäckt när man inte vet syftet, säger Lars Jarslet till jp.se.
Lokaltidningen har kontaktat butiksägaren som svarar via sms att ”Vi är rädda om vårt företag. Jag har inte fått till mig någon polisanmälan. Jag har däremot polisanmält stöld från butiken före och efter stängning i butikslokalen”.

Butiksägaren hävdar att användningen av diktafonen enbart hade som syfte att ”lyssnas av kväll/natt för eget bruk” för att ”absolut inte anklaga några oskyldiga” utifrån de stölder hen relaterar till.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil