Försäljningsrekord för alkoholfri öl

Försäljningsrekord för alkoholfri öl
Alkoholfritt i långa rader – men nu försvinner de snabbt från hyllan. Foto: Pressbild Carlsberg
Försäljningen av alkoholfri öl slog rekord igen under sommaren. I dagligvaruhandeln handlade det om en försäljningsökning på 14 procent.

Försäljningen av alkoholfri öl slog rekord igen under sommaren. I dagligvaruhandeln handlade det om en försäljningsökning på 14 procent.

Nu kommer goda nyheter ur statistiken. Alkoholfria alternativ fortsätter att bli alltmer populära och det gäller inte minst alkoholfri öl.
Färsk försäljningsstatistik visar att alkoholfri öl ökade med 14 procent i dagligvaruhandeln under juni-augusti jämfört med motsvarande period 2020.

Det här är en fortsatt utveckling av en flerårig trend från 2014 då svenskarna drack 5 miljoner liter alkoholfri öl till 2020 års notering på mer än 20 miljoner liter.
Eftersom sommarförsäljningen ökade med 14 procent jämfört med 2020 och med 39 procent jämfört med 2019 lär årssiffran landa i en rekordnotering

Man kan även mäta utvecklingen på ett annat sätt. Andelen alkoholfri öl inom hela ölsektorn i dagligvaruhandeln har gått från 10 procent i augusti 2018 till 17 procent i augusti 2021.

Tio-i-topp bland alkoholfri öl
Carlsberg
Mariestads
Staropramen
Falcon
Norrlands guld
Heineken
Pripps
Brutal Brewing
Gotlands Bryggeri
Brooklyn

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil