Försäljningsrekord för alkoholfri öl

Försäljningsrekord för alkoholfri öl
Alkoholfritt i långa rader – men nu försvinner de snabbt från hyllan. Foto: Pressbild Carlsberg
Försäljningen av alkoholfri öl slog rekord igen under sommaren. I dagligvaruhandeln handlade det om en försäljningsökning på 14 procent.

Försäljningen av alkoholfri öl slog rekord igen under sommaren. I dagligvaruhandeln handlade det om en försäljningsökning på 14 procent.

Nu kommer goda nyheter ur statistiken. Alkoholfria alternativ fortsätter att bli alltmer populära och det gäller inte minst alkoholfri öl.
Färsk försäljningsstatistik visar att alkoholfri öl ökade med 14 procent i dagligvaruhandeln under juni-augusti jämfört med motsvarande period 2020.

Det här är en fortsatt utveckling av en flerårig trend från 2014 då svenskarna drack 5 miljoner liter alkoholfri öl till 2020 års notering på mer än 20 miljoner liter.
Eftersom sommarförsäljningen ökade med 14 procent jämfört med 2020 och med 39 procent jämfört med 2019 lär årssiffran landa i en rekordnotering

Man kan även mäta utvecklingen på ett annat sätt. Andelen alkoholfri öl inom hela ölsektorn i dagligvaruhandeln har gått från 10 procent i augusti 2018 till 17 procent i augusti 2021.

Tio-i-topp bland alkoholfri öl
Carlsberg
Mariestads
Staropramen
Falcon
Norrlands guld
Heineken
Pripps
Brutal Brewing
Gotlands Bryggeri
Brooklyn

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil