Paul Svensson korades nyligen till hedersdoktor vid Örebro universitet. Nu är han aktuell för ännu en fin utmärkelse då han får Gastronomiska akademiens guldmedalj.

Sju profiler inom det gastronomiska fältet hyllas för sina insatser för och kring svensk matkultur.
En guldmedalj, en silvermedalj, en guldpenna samt diplom handlar det om när Gastronomiska akademien delar ut sina utmärkelser för året.
Guldmedaljen tilldelas Paul Svensson ”för utomordentliga insatser för svensk matkultur” och akademien pekar bland annat på hans prisbelönta restaurang på Fotografiska och hans insatser som opinionsbildare för en mer hållbar gastronomi.

Silvermedaljen går till Martin Ragnar, forskare och författare som skrivit om allt från grisar till krusbär och dessutom varit initiativtagare till såväl Kålrotsakademien som Svenska dryckesakademien.
Guldpennan går till Lisa och Monica Eisenman ”för utomordentligt författarskap på det gastronomiska området”.

Diplom delar Gastronomiska akademien också ut.
Pia och Lasse Schönemyr med Vegme och Äkta rök, Ingarö, får sitt diplom för innovativa metoder inom veganskt.
Även Andreas Sundgren Graniti, Brännland cider i Vannäs och de två bakom Gårdsfisk i Tollarp – Johan Ljungquist och Mikael Olenmark Dessalles, diplomeras av akademien.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil