Smaksäkrat ny märkning – certifierar god smak

Smaksäkrat ny märkning – certifierar god smak
Sebastian Gibrand. Foto: Viktor Fremling
Nu lanseras Smaksäkrat, som vill vara en smakgaranti och en sensorisk kompass som riktar sig både till konsumenter och till livsmedelsbranschen.

Nu lanseras Smaksäkrat, som vill vara en smakgaranti och en sensorisk kompass som riktar sig både till konsumenter och till livsmedelsbranschen.

”En vetenskaplig smakgarant för konsumenterna och en unik sensorisk kompass till livsmedelsbranschen som kan optimera sina produkter som konsumenterna gillar och vill köpa”.
Så lanserar sig Smaksäkrat, ett initiativ på matområdet där man i första omgången har testat vegoburgare.

Bakom initiativet Smaksäkrat står kocken Sebastian Gibrand och smakforskaren Johan Swahn, knuten till Restauranghögskolan vid Örebro universitet.
Man ska dela ut certifieringen ”Smaksäkrat” i formaten 1-3 stjärnor och i nivån ”Rekommenderad”.

Resultatet av burgarätandet, första testet var som sagt vegoburgare, är att Quorn burgare får 1 stjärna för hög sensorisk kvalitet, medan Max deli plant beef fresh får utmärkelsen ”Rekommenderad” för bra sensorisk kvalitet.

– Det måste smaka gott. När man tävlar i matlagning så är smaken det överlägset viktigaste. Det borde vara lika viktigt för framtidens växtbaserade livsmedel, säger Sebastian Gibrand i en kommentar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil