Smaksäkrat ny märkning – certifierar god smak

Smaksäkrat ny märkning – certifierar god smak
Sebastian Gibrand. Foto: Viktor Fremling
Nu lanseras Smaksäkrat, som vill vara en smakgaranti och en sensorisk kompass som riktar sig både till konsumenter och till livsmedelsbranschen.

Nu lanseras Smaksäkrat, som vill vara en smakgaranti och en sensorisk kompass som riktar sig både till konsumenter och till livsmedelsbranschen.

”En vetenskaplig smakgarant för konsumenterna och en unik sensorisk kompass till livsmedelsbranschen som kan optimera sina produkter som konsumenterna gillar och vill köpa”.
Så lanserar sig Smaksäkrat, ett initiativ på matområdet där man i första omgången har testat vegoburgare.

Bakom initiativet Smaksäkrat står kocken Sebastian Gibrand och smakforskaren Johan Swahn, knuten till Restauranghögskolan vid Örebro universitet.
Man ska dela ut certifieringen ”Smaksäkrat” i formaten 1-3 stjärnor och i nivån ”Rekommenderad”.

Resultatet av burgarätandet, första testet var som sagt vegoburgare, är att Quorn burgare får 1 stjärna för hög sensorisk kvalitet, medan Max deli plant beef fresh får utmärkelsen ”Rekommenderad” för bra sensorisk kvalitet.

– Det måste smaka gott. När man tävlar i matlagning så är smaken det överlägset viktigaste. Det borde vara lika viktigt för framtidens växtbaserade livsmedel, säger Sebastian Gibrand i en kommentar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil