Smaksäkrat ny märkning – certifierar god smak

Smaksäkrat ny märkning – certifierar god smak
Sebastian Gibrand. Foto: Viktor Fremling
Nu lanseras Smaksäkrat, som vill vara en smakgaranti och en sensorisk kompass som riktar sig både till konsumenter och till livsmedelsbranschen.

Nu lanseras Smaksäkrat, som vill vara en smakgaranti och en sensorisk kompass som riktar sig både till konsumenter och till livsmedelsbranschen.

”En vetenskaplig smakgarant för konsumenterna och en unik sensorisk kompass till livsmedelsbranschen som kan optimera sina produkter som konsumenterna gillar och vill köpa”.
Så lanserar sig Smaksäkrat, ett initiativ på matområdet där man i första omgången har testat vegoburgare.

Bakom initiativet Smaksäkrat står kocken Sebastian Gibrand och smakforskaren Johan Swahn, knuten till Restauranghögskolan vid Örebro universitet.
Man ska dela ut certifieringen ”Smaksäkrat” i formaten 1-3 stjärnor och i nivån ”Rekommenderad”.

Resultatet av burgarätandet, första testet var som sagt vegoburgare, är att Quorn burgare får 1 stjärna för hög sensorisk kvalitet, medan Max deli plant beef fresh får utmärkelsen ”Rekommenderad” för bra sensorisk kvalitet.

– Det måste smaka gott. När man tävlar i matlagning så är smaken det överlägset viktigaste. Det borde vara lika viktigt för framtidens växtbaserade livsmedel, säger Sebastian Gibrand i en kommentar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil