Succé för 91:an trots ”Kalabalik i Kiruna”

Succé för 91:an trots ”Kalabalik i Kiruna”
När 91:an kom till Kiruna blev serietidningen succé på nätet och hos Direkten. Illustration: 91:an och Direkt-butikerna
Seriefiguren 91:an Karlsson och hans serietidning besökte Kiruna i ett nummer. Det gav upphov till en klockren succé hos Direkten Simhallskiosken där.

Seriefiguren 91:an Karlsson och hans serietidning besökte Kiruna i ett nummer. Det gav upphov till en klockren succé hos Direkten Simhallskiosken där.

Direkten Simhallskiosken i Kiruna lyckades med en fantastisk bedrift när de med hjälp av sociala medier sålde 760 exemplar av 91:an utgåva 202023 – ”Kalabalik i Kiruna”.
Vanligtvis säljer Direkten Simhallskiosken två till tre nummer av serietidningen 91:an, kanske på sin höjd fyra.

Men i december fångade den alerta butikspersonalen upp att 91:an skulle besöka Kiruna i ett kommande nummer. Översten skulle bli strandad på Kiruna flygplats.
Ett sådant tillfälle kunde man inte missa och butiken frågade distributören om de möjligen kunde garanteras en upplaga på 100 av just det numret.

När nyheten om 91:ans besök i Kiruna väl publicerades på butikens sociala kanaler visade det sig snart att 100 nummer inte skulle räcka långt.
Intresset översteg med råge vad de hoppats på och för att kunna leverera till alla som lagt en beställning fick de åter ta kontakt med Tidsam som dammsög Sverige på nummer 23.

På Facebook där butiken har 1 700 följare fick de över 300 kommentarer och beställningar. Och på Instagram med närmare 500 följare var det över 50 som kommenterade och lade en beställning på nummer 23.
– Utan mina fantastiska medarbetare Evelina och Isabelle skulle vi aldrig ha lyckats med alla inlägg och förhandsbokningar som vi fick via Facebook och Instagram, säger Robert Renblom, ägare till Direkten Simhallskiosken.

Det var ungefär 760 personer i Kiruna som lyckades knipa åt sig det åtråvärda numret, och fortfarande nu ett par månader senare frågar kunder om butiken möjligtvis har ett nummer kvar att sälja.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Coop kampanjar med humortrio

Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool, humortrion som i tre Youtube-kanaler har en miljonpublik.

Billigast att köpa storpack på nätet

Dyrt snus? Absolut. Men när Norstat undersöker saken på uppdrag av Snusbolaget är resultatet att man kan tjäna rejält på att handla på nätet.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil