Så ska vattnet säkras

Så ska vattnet säkras

Vattnet är en grundläggande råvara för liv, produktion, djur och livsmedel. Nu har EU:s ministerråd fastställt nya direktiv för vårt dricksvatten.

I Luxemburg fattade EU:s ministerråd tidigare i veckan beslut om att anta det nya dricksvattendirektiv man förhandlat om sedan 2018.

Det nya direktivet ska bidra till att säkra kvalitet på dricksvatten och försörjningen de närmaste decennierna.

EU:s nya dricksvattendirektiv ersätter ett äldre från 1983 och skärper bestämmelserna kring kvalitet och tillgång till dricksvatten.

Dessutom knyts hela försörjningskedjan för vattnet samman tydligare än tidigare.

– Jag är glad över att EU:s nya dricksvattendirektiv har antagits av rådet och att Sverige fick goda resultat i förhandlingen. De nya bestämmelserna om dricksvatten kommer att vara ett viktigt verktyg för att säkra och värna vårt viktigaste livsmedel även i framtiden, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson.

– Nu väntar ett viktigt arbete med att genomföra direktivets bestämmelser på ett bra sätt i vårt land, konstaterar hon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil