Så ska vattnet säkras

Så ska vattnet säkras

Vattnet är en grundläggande råvara för liv, produktion, djur och livsmedel. Nu har EU:s ministerråd fastställt nya direktiv för vårt dricksvatten.

I Luxemburg fattade EU:s ministerråd tidigare i veckan beslut om att anta det nya dricksvattendirektiv man förhandlat om sedan 2018.

Det nya direktivet ska bidra till att säkra kvalitet på dricksvatten och försörjningen de närmaste decennierna.

EU:s nya dricksvattendirektiv ersätter ett äldre från 1983 och skärper bestämmelserna kring kvalitet och tillgång till dricksvatten.

Dessutom knyts hela försörjningskedjan för vattnet samman tydligare än tidigare.

– Jag är glad över att EU:s nya dricksvattendirektiv har antagits av rådet och att Sverige fick goda resultat i förhandlingen. De nya bestämmelserna om dricksvatten kommer att vara ett viktigt verktyg för att säkra och värna vårt viktigaste livsmedel även i framtiden, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson.

– Nu väntar ett viktigt arbete med att genomföra direktivets bestämmelser på ett bra sätt i vårt land, konstaterar hon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil