Tufft för lösgodis i coronatid

Det går tufft för lösgodiset i dessa Coronatider. | Foto: Johan Bjurer
Lösviktsgodis är en bransch som tappar mycket och snabbt i coronavirusets spår. Nu hoppas man att ny svensk teknik ska vara en del av lösningen.

Dagligvaruhandeln har visserligen klarat sig bra så här långt i coronatider.
Ica redovisade exempelvis rekordsiffror för försäljningen mars månad. Men delar av handeln har krisat. Försäljningen av lösviktsgodis har exempelvis rasat och att vår största godishelg, påsken, nyligen passerat hjälpte inte för att vända den kurvan.

Hos skånska godisgrossisten Candy People är siffrorna tydliga.
Innan påsk hade lösviktsgodis tappat ungefär 30 procent av försäljningen medan förpackat godis ökat 20-25 procent.
För att i någon mån kompensera den kraftigt minskade lösviktsförsäljningen beslutade man veckan innan påsk att låta privatpersoner handla direkt från företagets lager.

Nu letar småländska Mixmo kapital för att vidareutveckla sin lösning där lösgodis, nötter och vad det nu är aldrig vidrörs av personal eller andra kunder utan sköts via en knapptryckning som låter varan åka ned i burken eller påsen.

Mixmo har arbetat med  den här typen av produkter sedan 2011 men utan att få något genomslag. Nu hoppas man att det ska komma snabbt då lösviktsprodukter drabbats med så omfattande försäljningstapp i virusets spår.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil