Cleansea årets vinnare av Änglamarkspriset

Foto Pressbild
Cleansea blir årets vinnare av Coops Änglamarks-pris och får priset för arbetet med att rädda djurliv och miljö genom att rensa hav och kuster.

De som röstat och juryn har sagt sitt och det står klart att Cleansea vinner Änglamarkspriset 2022 och 250 000 kronor, meddelar Coop och KF. 
Cleansea tilldelas priset för sitt arbete med att rädda marint djurliv och miljö genom att rensa hav och kuster från plastskräp. Priset delades ut vid en ceremoni på Vår Gård i Saltsjöbaden på onsdagskvällen.

Änglamarkspriset delas ut av Kooperativa förbundet och Coop och fokuserar på ungas initiativ inom miljö och ekologi. Priset har delats ut sedan 2002 och har i år fått in många bidrag med stor bredd.
I samband med vinsten lovar Cleansea att plocka ytterligare 2 500 kg plastskräp.

– Vi gillar att stötta eldsjälar som tänker hållbart och blir hela tiden inspirerade av alla fantastiska initiativ vi ser. Med Änglamarkspriset vill vi belysa dessa och föra svenska innovatörer mot hållbart nytänkande, säger Charlotta Szczepanowski, ordförande i Änglamarksjuryn och arbetande ordförande i Vi-skogen.

Cleansea genomför betydande insatser för att plocka upp och ta hand om plast på stränder och i havet där det finns enorma mängder plastskräp från när och fjärran. Dessutom bidrar de socialt genom att skapa arbetstillfällen för personer som har svårt att komma in på arbetsmarknaden.

Juryns motivering
”Årets vinnare visar precis vad Änglamarkspriset står för. De är hängivna eldsjälar som med stor entusiasm löpande gör betydelsefulla insatser för vår miljö. Genom sitt positiva förhållningssätt och smittande engagemang för att förbättra ett stort miljöproblem är de riktiga förebilder för andra unga. Att de dessutom hjälper personer som står långt ifrån arbetsmarknaden med arbetstillfällen gör dem även till sociala hållbarhetsentreprenörer”.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil