Cleansea årets vinnare av Änglamarkspriset

Foto Pressbild
Cleansea blir årets vinnare av Coops Änglamarks-pris och får priset för arbetet med att rädda djurliv och miljö genom att rensa hav och kuster.

De som röstat och juryn har sagt sitt och det står klart att Cleansea vinner Änglamarkspriset 2022 och 250 000 kronor, meddelar Coop och KF. 
Cleansea tilldelas priset för sitt arbete med att rädda marint djurliv och miljö genom att rensa hav och kuster från plastskräp. Priset delades ut vid en ceremoni på Vår Gård i Saltsjöbaden på onsdagskvällen.

Änglamarkspriset delas ut av Kooperativa förbundet och Coop och fokuserar på ungas initiativ inom miljö och ekologi. Priset har delats ut sedan 2002 och har i år fått in många bidrag med stor bredd.
I samband med vinsten lovar Cleansea att plocka ytterligare 2 500 kg plastskräp.

– Vi gillar att stötta eldsjälar som tänker hållbart och blir hela tiden inspirerade av alla fantastiska initiativ vi ser. Med Änglamarkspriset vill vi belysa dessa och föra svenska innovatörer mot hållbart nytänkande, säger Charlotta Szczepanowski, ordförande i Änglamarksjuryn och arbetande ordförande i Vi-skogen.

Cleansea genomför betydande insatser för att plocka upp och ta hand om plast på stränder och i havet där det finns enorma mängder plastskräp från när och fjärran. Dessutom bidrar de socialt genom att skapa arbetstillfällen för personer som har svårt att komma in på arbetsmarknaden.

Juryns motivering
”Årets vinnare visar precis vad Änglamarkspriset står för. De är hängivna eldsjälar som med stor entusiasm löpande gör betydelsefulla insatser för vår miljö. Genom sitt positiva förhållningssätt och smittande engagemang för att förbättra ett stort miljöproblem är de riktiga förebilder för andra unga. Att de dessutom hjälper personer som står långt ifrån arbetsmarknaden med arbetstillfällen gör dem även till sociala hållbarhetsentreprenörer”.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil