Cleansea årets vinnare av Änglamarkspriset

Foto Pressbild
Cleansea blir årets vinnare av Coops Änglamarks-pris och får priset för arbetet med att rädda djurliv och miljö genom att rensa hav och kuster.

De som röstat och juryn har sagt sitt och det står klart att Cleansea vinner Änglamarkspriset 2022 och 250 000 kronor, meddelar Coop och KF. 
Cleansea tilldelas priset för sitt arbete med att rädda marint djurliv och miljö genom att rensa hav och kuster från plastskräp. Priset delades ut vid en ceremoni på Vår Gård i Saltsjöbaden på onsdagskvällen.

Änglamarkspriset delas ut av Kooperativa förbundet och Coop och fokuserar på ungas initiativ inom miljö och ekologi. Priset har delats ut sedan 2002 och har i år fått in många bidrag med stor bredd.
I samband med vinsten lovar Cleansea att plocka ytterligare 2 500 kg plastskräp.

– Vi gillar att stötta eldsjälar som tänker hållbart och blir hela tiden inspirerade av alla fantastiska initiativ vi ser. Med Änglamarkspriset vill vi belysa dessa och föra svenska innovatörer mot hållbart nytänkande, säger Charlotta Szczepanowski, ordförande i Änglamarksjuryn och arbetande ordförande i Vi-skogen.

Cleansea genomför betydande insatser för att plocka upp och ta hand om plast på stränder och i havet där det finns enorma mängder plastskräp från när och fjärran. Dessutom bidrar de socialt genom att skapa arbetstillfällen för personer som har svårt att komma in på arbetsmarknaden.

Juryns motivering
”Årets vinnare visar precis vad Änglamarkspriset står för. De är hängivna eldsjälar som med stor entusiasm löpande gör betydelsefulla insatser för vår miljö. Genom sitt positiva förhållningssätt och smittande engagemang för att förbättra ett stort miljöproblem är de riktiga förebilder för andra unga. Att de dessutom hjälper personer som står långt ifrån arbetsmarknaden med arbetstillfällen gör dem även till sociala hållbarhetsentreprenörer”.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil