Tetra Pak certifierat för bioplast

Mario Abreu, Vice President of Sustainability

Tetra Pak blir nu det första företaget inom förpackningsindustrin som certifieras för sin sockerrörsodling för produktion av bioetanol till framställning av bioplast.
Certifieringen innebär att råvaran till bioplasten anskaffats under ansvarsfulla former.

Tetra Pak blir först inom förpackningsindustrin att certifieras enligt Bonsucro chain och custody standard, vilket är en certifiering av att råvaran till bioplatsen anskaffas ansvarsfullt.
Bonsucro och Tetrapak har undersökt och säkerställt hela leveranskedjan från planta till plast, skriver man i ett pressmeddelande.

– Vi har sett en växande trend av konsumenter som vill göra mer för planeten, och de vänder sig till varumärken för hjälp. Vårt mål är att producera alla våra förpackningar med ansvarsfullt hanterade material. Vi ser växtbaserade material som en viktig roll för att uppnå en cirkulär ekonomi med låga koldioxidutsläpp, säger Tetra Paks hållbarhetschef Mario Abreu (på bild) i en kommentar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Coops medlemmar stöttar bigårdar

Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil