Tetra Pak certifierat för bioplast

Mario Abreu, Vice President of Sustainability

Tetra Pak blir nu det första företaget inom förpackningsindustrin som certifieras för sin sockerrörsodling för produktion av bioetanol till framställning av bioplast.
Certifieringen innebär att råvaran till bioplasten anskaffats under ansvarsfulla former.

Tetra Pak blir först inom förpackningsindustrin att certifieras enligt Bonsucro chain och custody standard, vilket är en certifiering av att råvaran till bioplatsen anskaffas ansvarsfullt.
Bonsucro och Tetrapak har undersökt och säkerställt hela leveranskedjan från planta till plast, skriver man i ett pressmeddelande.

– Vi har sett en växande trend av konsumenter som vill göra mer för planeten, och de vänder sig till varumärken för hjälp. Vårt mål är att producera alla våra förpackningar med ansvarsfullt hanterade material. Vi ser växtbaserade material som en viktig roll för att uppnå en cirkulär ekonomi med låga koldioxidutsläpp, säger Tetra Paks hållbarhetschef Mario Abreu (på bild) i en kommentar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Nu når Coop snart inte lika långt norrut

Det är Coops nordligaste butik – men inte länge till. Ett kommunalt nej till en utbyggnad gör att man istället väljer att lägga ned butiken i Katterjåkk.

Skörden väntas öka Rekordskörd av raps

Årets spannmålsskörd väntas bli elva procent högre än förra året och när det gäller skörden av oljeväxter blir årets skörd 2000-talets största.

H&M:s nya jättelager Satsar stort i Polen

75 000 kvadratmeter och två våningar handlar det om när H&M nu byggt ut sitt befintliga distributionscenter i polska Stryków för att möta efterfrågan.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil