Tetra Pak certifierat för bioplast

Mario Abreu, Vice President of Sustainability

Tetra Pak blir nu det första företaget inom förpackningsindustrin som certifieras för sin sockerrörsodling för produktion av bioetanol till framställning av bioplast.
Certifieringen innebär att råvaran till bioplasten anskaffats under ansvarsfulla former.

Tetra Pak blir först inom förpackningsindustrin att certifieras enligt Bonsucro chain och custody standard, vilket är en certifiering av att råvaran till bioplatsen anskaffas ansvarsfullt.
Bonsucro och Tetrapak har undersökt och säkerställt hela leveranskedjan från planta till plast, skriver man i ett pressmeddelande.

– Vi har sett en växande trend av konsumenter som vill göra mer för planeten, och de vänder sig till varumärken för hjälp. Vårt mål är att producera alla våra förpackningar med ansvarsfullt hanterade material. Vi ser växtbaserade material som en viktig roll för att uppnå en cirkulär ekonomi med låga koldioxidutsläpp, säger Tetra Paks hållbarhetschef Mario Abreu (på bild) i en kommentar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil