Ingen strejk – parterna överens

Ingen strejk – parterna överens
”Ett bra avtal”, säger Handels ordförande Linda Palmetzhofer om överenskommelsen idag. Foto: Pressbild Handels

Svensk handel och Handelsanställdas förbund är överens om ett nytt avtal. Avtalet sträcker sig till mars 2023 och strejkhotet är därmed avblåst.

Totalt 1 354 för hela avtalsperioden. Störst lönehöjning för dem som tjänar minst. Den viktiga frågan om allmän visstid ska äntligen ses över av fack och arbetsgivare gemensamt.

Det är Handelsanställdas förbunds sammanfattning av dagens avtal för de anställda på privata butiker, lager och e-handel.

– Det är beslutsamheten och stridsviljan hos alla Handels medlemmar och förtroendevalda som gör att vi fått till ett så bra avtal. Handels medlemmar tog låglönefajten, hävdar Handels ordförande Linda Palmetzhofer.

– Med det här avtalet ökar vi både jämställdheten och rättvisan. Vi har fått ett riktigt bra avtal, inte minst för dem med låga löner. Det gläder mig mycket. 

 De nya avtalen gäller från den 1 november fram till den 31 mars 2023, men sista året kan sägas upp. 

Lönerna för heltidsanställda kommer att höjas med totalt 1 354 kronor fram till 31 mars 2022 – 774 kronor från 1 november 2020, ytterligare 580 kronor från 1 april 2022  Avtalet ger en högre höjning i procent på lägstalönerna jämfört med övriga löner. Och även övriga löner höjs mest för dem som tjänar minst, det vill säga under 26 100 kronor på heltid. 

En anställd med en heltidslön på 25 000 kronor/månad får tack vare låglönesatsningen 0,5 procent högre löneökning än de som tjänar över 26 100 kronor/månad, enligt Handels.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform
Löneavtal klart hos Coop till 2023

Löneavtal klart hos Coop till 2023

Det blir löneökningar på totalt 1 354 kr för avtalsperioden och mest till de som tjänar minst när nu Handels förhandlat färdigt för Coops anställda.

Scan och Foodora i julsamarbete

Scan och Foodora i julsamarbete

Foodora och Scan inleder ett samarbete i Stockholm vid jul där man erbjuder stockholmarna en matkasse med leverans under samma dag och inom en timme.

Mycorena vinner Utstickarpriset

Mycorena vinner Utstickarpriset

När Polarbröd för nionde året delar ut Utstickarpriset går det till startupen Mycorena för en metod att tillverka svampprotein av livsmedelsrester.

Fransk kedja vill sälja nyttigt här

Fransk kedja vill sälja nyttigt här

Franska kedjan Monoprix söker sig utomlands och vill bland annat etablera sig i Sverige och sälja bland annat hälsosamma och hållbara livsmedel.

Var tredje planerar färre julklappar

Var tredje planerar färre julklappar

32 procent av dem som svarat i en ny undersökning tänker köpa färre julklappar än tidigare – och fler kvinnor kan tänka sig ge bort begagnat.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.