Stigbergets bryggeri årets ölutvecklare

Stigbergets bryggeri årets ölutvecklare
Nöjd vinnare – bryggeriets huvudbryggare Oli Banks. Foto: Pressbild Martin Permer
Stigbergets Bryggeri har utsetts till Årets ölutvecklare 2021, en utmärkelse som hyllar insatser för svensk ölkultur. Priset delas ut 29 januari.

Stigbergets Bryggeri har utsetts till Årets ölutvecklare 2021, en utmärkelse som hyllar insatser för svensk ölkultur. Priset delas ut 29 januari.

Årets ölutvecklare är priset som sätter strålkastarljuset på den svenska ölscenen. Syftet är att uppmärksamma och främja personer, företag eller organisationer som, på ett inspirerande och engagerande sätt, aktivt arbetar för att utveckla den svenska ölkulturen. Utmärkelsen instiftades av Carlsberg Sverige för elva år sedan, skriver bryggerijätten i en pressrelease.

När överläggningarna var klara stod Stigbergets bryggeri som slutsegrare.
– Stigbergets bryggeri är verkligen en värdig vinnare och en fantastisk representant för Sveriges bubblande ölscen. Ända sedan starten har Stigberget imponerat och det var på tiden att de nu får sälla sig till den stolta skaran av årets ölutvecklare, säger juryns ordförande Henric Byström, till vardags på Carlsberg Sverige.

De områden som juryn bedömer för att utse årets ölutvecklare är nytänkande, kunskap, utbildning, passion, kommunikation, smak och kvalité.

Fakta/Juryns motivering
Stigbergets Bryggeri är en fascinerande saga som dessutom är helt sann. Den började för åtta år sedan med en önskan om att brygga öl till den egna krogen Kino på Hagabion i Göteborg. Tre år senare släpptes IPA:n GBG Beer Week 2016 som kom att rankas som en av världens bästa India pale ales.
Sedan dess har Stigberget fortsatt att imponera med nytänkande och kvalitet i toppklass. Kundkretsen har vuxit från stammisarna på Hagabion till lojala ölkonnässörer över hela världen, men Stigbergets har alltid behållit båda fötterna på jorden. En ödmjukhet och passion som tar sig alla möjliga underbara uttryck i Stigbergets ölbryggning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil