Coop först ut med glutenfri pizza

Produktutvecklaren på Coop Sverige, Daphne Perlmutter | Foto Pressbild
Coop tar ännu ett steg inom det glutenfria området genom att introducera den första glutenfria pizzan bland svenska matvarukedjor under sina egna varumärken. Efter succén med lanseringen av glutenfri couscous i höstas tar Coop nu nästa steg med en egenutvecklad glutenfri pizza.

Produktutvecklaren på Coop Sverige, Daphne Perlmutter, berättar att den nya produkten, Glutenfri Pizza Margherita, tillverkas i Italien och bjuder på en fyllig tomatsmak med örtiga toner, toppad med laktosfri mozzarella. Intressant nog erbjuds denna pizza till ett lägre pris jämfört med andra frysta glutenfria pizzor på marknaden.

Daphne fortsätter med att avslöja att detta är bara början och att fler sorters glutenfria pizzor är att förvänta sig i framtiden. Coops egna glutenfria sortiment omfattar för närvarande cirka 30 produkter, och samtliga av Coops 800 butiker erbjuder ett glutenfritt utbud.

Enligt Daphne ser Coop stor potential i att utveckla sitt glutenfria sortiment och strävar efter att erbjuda innovativa, goda och hållbara produkter för kunder som behöver hålla sig till glutenfri kost. Hon betonar också att den glutenfria hyllan på Coop ska vara minst lika bra som resten av sortimentet, om inte bättre.

Förutom den nya glutenfria pizzan har Coop även lanserat flera andra produktinnovationer under sina egna varumärken de senaste åren, inklusive pasta, västkustkaka, rostbröd, kladdkaka, granola, müsli, ekologiska havregryn, havreknäcke och fröbröd.

Celiaki, en autoimmun sjukdom som drabbar tunntarmen och utlöses av gluten, påverkar cirka 2-3 procent av befolkningen i Sverige. Coops satsning på glutenfria produkter är ett viktigt steg för att möta behoven hos denna del av konsumenterna.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil