Teknikmagasinet i konkurs

Teknikmagasinet ansöker nu om konkurs. Under en tid har man försökt genomföra en rekonstruktion och även haft intressenter som velat överta kedjan. Nu ger man upp försöken.

Teknikmagasinet har idag lämnat in en ansökan om konkurs. Man ansöker i konsekvens med det om att den pågående rekonstruktionen av företaget ska avbrytas.
En orsak av flera är att man inte har lyckats bryta utvecklingen under rekonstruktionsfasen.

Teknikmagasinet har en längre tid haft en negativ utveckling och på olika sätt försöka bryta den.
Man har bland annat gjort en stor satsning på mobilreparationer och enligt företaget självt blivit ledande i Norden på det, men utan att det räckt för att få ordning i ekonomin.

– Butikshandeln har dock drabbats av en fortsatt sjunkande omsättning och stigande hyror – samtidigt som en försvagad svensk krona har fördyrat varuinköpen från utlandet – så trots utomordentliga insatser från en ny bolagsledning så har det inte varit möjligt att nå lönsamhet, skriver kedjan i en pressrelease efter beskedet om konkursansökan.

Samtidigt påpekar företaget att det under andra halvåret 2019 funnits intressenter som velat ta över verksamheten i en eller annan form.
Man förutsätter utifrån det att butikskedjan kommer att leva vidare på något sätt även efter konkursbeskedet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil