Handels varslar om strejk

Handels varslar om strejk
Handels ordförande Linda Palmetzhofer blåser till strid och strejk. Foto: Pressbild Handels

Fackförbundet Handels varslar om strejk från den 13 november om inte fack och arbetsgivare kommit överens om ett avtal för de anställda innan dess.

Det handlar om ett nytt avtal för anställda i privata butiker, lager och e-handel.

Nu varslar Handels om en strejk från 13 november för drygt 5 000 anställda i privata butiker och lager runt om i landet. 

Orsaken till strejkvarslet är att motparten, arbetsgivarorganisationen Svensk handel, inte vill höja lönerna för anställda inom handelsbranschen i nivå med andra branscher, även de med de allra lägsta lönerna, menar Handels.

– Nu varslar vi om strejk för jämställdheten. Den här striden tar vi för att alla som jobbar inom handeln ska få samma löneökningar som anställda i andra branscher. Även de med lägst lön, säger Linda Palmetzhofer som är ordförande för Handelsanställdas förbund.

– Det handlar om rättvisa och lika villkor. Det handlar om att man ska kunna leva på sin lön och få ersättning för det jobb man utför. Även i en pandemi, tillägger Palmetzhofer.

Svensk handel har heller inte tillmötesgått Handels krav på tryggare anställningar, påpekar förbundet.

– Många anställda sliter med otrygga anställningar, har sällan heltid och har därför svårare att planera sin vardag eller försörja sin familj. De har ställt upp under pandemin och gjort allt för sina arbetsgivare. Att de inte skulle kunna få samma löneökningar som andra grupper på arbetsmarknaden är helt otänkbart, säger Linda Palmetzhofer. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil