Coop Norrbotten vill stärka sitt län

Coop Norrbottens vd Peter Fjällborg | Foto Pressbild
Coop Norrbotten vill förändra och förbättra Norrbottens livsmedelssektor och framförallt öka länets självförsörjningsgrad.

Coop Norrbotten vill förändra och förbättra spelplanen för Norrbottens livsmedelssektor och startar därför ett investeringsbolag som ett eget fristående dotterbolag med namnet CN Invest.

– Vi vill öka möjligheterna för nya entreprenörer och redan etablerade att förverkliga sina projekt inom livsmedelssektorn i Norrbotten, förklarar Coop Norrbottens vd Peter Fjällborg.

– Coop Norrbotten har sedan början av 1900-talet arbetat för att stärka utvecklingen i Norrbotten och stöttat den lokala och regionala livsmedelsproduktionen.
Detta initiativ blir ytterligare ett steg i vår långsiktiga vision om att skapa ett grönare och starkare Norrbotten för kommande generationer.

På kort tid har Sveriges och Norrbottens självförsörjningsgrad när det gäller livsmedel drastiskt försämrats.
Alltmer åkermark sätts i träda, cirka 10 000 hektar bara i vårt län. Ökande import och allt färre lokala regionala producenter leder till en alltmer ohållbar situation. Läget är mer eller mindre akut.

– Via vårt investmentbolag vill vi utveckla fler regionala livsmedelsproducenter och öka graden av självförsörjning i länet. Genom CN Invest ska kapital och kompetens bidra till att fler kan satsa och utveckla sin verksamhet eller för den delen starta ny verksamhet inom livsmedelssektorn.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil