Hyfsad start för Clas Ohlson

Clas Ohlson ökade sin försäljning i Norden med 4 procent under januari 2020. Totalt ökade försäljningen med 1 procent och online steg försäljningen med 30 procent.

Den totala försäljningen i januari ökade alltså med 1 procent och landade på 625 miljoner kr, att jämföra med 621 miljoner kr januari 2019.
Försäljningen i jämförbara enheter och lokal valuta ökade också med 1 procent.

I de nordiska länderna ökade Clas Ohlson sin försäljning med 4 procent men den största ökningen för koncernen fortsätter att vara på nätet.
Online-försäljningen steg med 30 procent under januari – jämfört med januari 2019 – och landade på 38 miljoner kr med 29 miljoner kr som jämförelsetal.

Butiksbeståndet har minskat med 8 butiker netto och 31 januari hade Clas Ohlson 230 butiker.

När det gäller de första tre kvartalen av räkenskapsåret, som slutar 30 april, ökade försäljningen med 1 procent till 7 115 miljoner kr.
Under samma period steg försäljningen på nätet med 20 procent och nådde nivån 404 miljoner kr.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil