Vilken dubbel för Mannerström…

Leif Mannerström på Bruno Ehrs porträtt, 2020 års hedersporträtt för Statens porträttsamling
Nu visas årets hedersporträtt till Statens porträttsamling och motivet är matprofilen och krögaren Leif Mannerström som porträtterats av Bruno Ehrs.

Modellen på årets hedersporträtt är matprofilen och krögaren Leif Mannerström och porträttet utfört av fotografen Bruno Ehrs.
Och då konstaterar vi att Mannerström därmed tar en svårslagen dubbel genom att både vara på omslaget till senaste numret av Butikstrender och bli årets hedersporträtt för Statens porträttsamling…

Det porträtt som Bruno Ehrs utfört av Leif Mannerström är sparsmakat och rentav minimalistiskt till karaktären, skriver man i presentationen av hedersporträttet.

– Jag har velat ladda bilden med temperament för att lyfta fram modellens personlighet. Fram tonar en kompromisslös matskapare, som inte är känd för att gulla med folk. Han genomborrar oss med sin stränga blick, säger fotografen Bruno Ehrs själv.

Statens porträttsamling på Gripsholms slott, världens äldsta nationella porträttgalleri, grundades år 1822 och förvaltas av Nationalmuseum. Sedan 1959 utökas porträttsamlingen varje år med ett antal verk varav ett hedersporträtt – föreställande någon välförtjänt svensk kvinna eller man – donerat av Gripsholmsföreningen.

Föreningen tillkom år 1937 i syfte att främja Gripsholms slotts och dess samlingars bestånd och förkovran.
På grund av coronapandemin ställdes vårens årsmöte i Gripsholmsföreningen in varför porträttet inte kunde avtäckas som brukligt är.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil