Ikea börjar sälja grön el till kunder

Ikea börjar sälja grön el till kunder
Erik Martinsson, vd för Svea solar. Foto: Svea solar
Ikea ska inom kort börja sälja sol- och vindbaserad el till sina svenska kunder för att sedan enligt målet expandera satsningen till 30-talet länder.

Ikea ska inom kort börja sälja sol- och vindbaserad el till sina svenska kunder för att sedan enligt målet expandera satsningen till 30-talet länder.

Den nya tjänsten, av Ikea döpt till Strömma, handlar om att erbjuda miljöcertifierad el som fyller Naturskyddsföreningens krav och de kunder som väljer tjänsten ska även erbjudas en mobil app där de kan följa sin elförbrukning.

Ikea Sverige har planerat den nya tjänsten under ett år och säger att den blir tillgänglig för kunder under början av september.
Målet sedan är att så snart det går kunna erbjuda el från Strömma i det 30-tal länder där Ingka group, koncernen som äger majoriteten av Ikeas varuhus, är aktivt.

Ikea har skapat den nya tjänsten i samarbete med Svea solar som tror mycket på att man kan hitta en nisch på marknaden.
– Det beror på vår tydlighet och transparens. Att inte ha en bindningstid, ha en låg avgift, och märkt Bra miljöval – men också att vi kommer att erbjuda el från max fem år gamla anläggningar, säger Erik Martinsson, vd för Svea solar, på svd.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil