Ikea börjar sälja grön el till kunder

Ikea börjar sälja grön el till kunder
Erik Martinsson, vd för Svea solar. Foto: Svea solar
Ikea ska inom kort börja sälja sol- och vindbaserad el till sina svenska kunder för att sedan enligt målet expandera satsningen till 30-talet länder.

Ikea ska inom kort börja sälja sol- och vindbaserad el till sina svenska kunder för att sedan enligt målet expandera satsningen till 30-talet länder.

Den nya tjänsten, av Ikea döpt till Strömma, handlar om att erbjuda miljöcertifierad el som fyller Naturskyddsföreningens krav och de kunder som väljer tjänsten ska även erbjudas en mobil app där de kan följa sin elförbrukning.

Ikea Sverige har planerat den nya tjänsten under ett år och säger att den blir tillgänglig för kunder under början av september.
Målet sedan är att så snart det går kunna erbjuda el från Strömma i det 30-tal länder där Ingka group, koncernen som äger majoriteten av Ikeas varuhus, är aktivt.

Ikea har skapat den nya tjänsten i samarbete med Svea solar som tror mycket på att man kan hitta en nisch på marknaden.
– Det beror på vår tydlighet och transparens. Att inte ha en bindningstid, ha en låg avgift, och märkt Bra miljöval – men också att vi kommer att erbjuda el från max fem år gamla anläggningar, säger Erik Martinsson, vd för Svea solar, på svd.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil