Paulig firar 30 år med fortsatt succé

Paulig firar 30 år med fortsatt succé
Foto: Paulig
Paulig firar 30 år med texmex och tacos och konstaterar att det är en succé som idag har blivit en svensk miljardindustri.

Paulig firar 30 år med texmex och tacos och konstaterar att det är en succé som idag har blivit en svensk miljardindustri.

Paulig äger och driver varumärket Santa Maria som är störst inom tacos och texmex i Sverige och konstaterar att det är en ständigt pågående succé.
– Det har blivit en institution, kanske rentav en nationalrätt, säger Pauligs Europachef Henrik Samuelson på di.se.

Paulig kan i år summerar tre decennier av succé på området sedan entreprenören Lars-Olof Mattsson startar framgångssagan.
1988 var han vd för kryddföretaget Nordfalks, senare namnändrat till Santa Maria.

Efter att han blivit bjuden på tacos av bekanta beslutade han som vd för Nordfalks att satsa stort på denna då så exotiska matanrättning.
– Vi gick med förlust i sex år innan det vände, sade Mattsson i en intervju i Expressen för några år sedan.

1991 köptes Santa Maria av finska Paulig som därmed fick den kommande tacos-explosionen ”på köpet”.
Idag anses marknaden för tex-mex i Sverige vara värd 2 miljarder kre per år och begreppet har brett ut sig i stora delar av Europa.

Förra året ökade Pauligs omsättning inom tex-mex med 7,6 procent och pandemin har inte på något sätt minskat efterfrågan.
Nu satsar Paulig bland annat på en ny tortillabrödsfabrik i Belgien.

– Framtidsutsikterna är väldigt positiva, säger Pauligs Henrik Samuelsson på di.se.
– Vi ser ju tillväxt i princip i alla länder vi satsar på.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil