Ostmästarens sommartips

En pizza, naturligtvis med Västerbottensost, är ett av ostmästare Thomas Rudins tips inför sommaren. | Foto: Fabian Björnstjerna

Thomas Rudin, ostmästare för Västerbottensost, frontar sommaren med tips på gott och smarrigt att tipsa butikens kunder om inför sommarkvällarna.

Nu när sommaren närmar sig stundar många goda middagar i kvällssolen. En av de som förmedlar tips om vad man kan tipsa kunderna om i njutningar är Thomas Rudin, ostmästare för Västerbottensost.

Han har jobbat med smaksensorik i större delen av sitt liv, så just smak ligger honom varmt om hjärtat. Här tipsar han om några av sina bästa sommarfavoriter, att föra vidare till kunderna.
– Jag gillar enkel men god mat, det ska vara riktigt gott och smakrikt och gärna lätt att förbereda. Vi grillar mycket i min familj och då vill jag gärna ha något att bjuda på medan jag förbereder grillen, säger Thomas Rudin.

– En läskande sommardrink hör ju såklart till och en av mina favoriter har smak av både rabarber och jordgubbar. Västerbottensost har jag såklart alltid hemma, så den kommer ofta fram som tilltugg och då gärna mittbiten eftersom den är krämigast.
– Pizza Bianca med löjrom och Västerbottensost har blivit en klassiker hemma hos oss. Enkel och snabblagad och smakar ljuvligt. Bjud gästerna på en slice och jag lovar att det blir succé. Till detta blir det nog en kall öl för mig.

– Är det en väldigt varm sommarkväll brukar jag servera chips av Västerbottensost med löjrom, dill, rödlök och gräddfil. När jag bjuder på detta så brukar jag faktiskt lyxa till det med något svalt mousserande för att få lite extra festlig stämning.

– Till varmrätt blir det gärna något jag fångat själv eftersom både jakt och fiske är några av mina största fritidsintressen. En nyfångad röding med örtpesto är aldrig fel och till det brukar jag servera en fräsch potatissallad. Dryck till detta så skulle jag säga ett fruktigt vitt vin eller en god kall öl, det funkar alltid.
– Och när grillen ändå är igång brukar vi lägga på lite fruktspett som får bli lite ljumma. Till fruktspetten blir det vaniljglass och en underbart god och hemlagad kolasås med sälta av Västerbottensost.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil